Únik GTA 6 měl nejspíš na svědomí teenager z Británie. Jeho skupina potrápila i další světové společnosti

Minulý víkend internetem proletěla spousta záběrů a informací ohledně pokračování série Grand Theft Auto. Rockstar později přiznal, že se stal terčem hackerského útoku. Netrvalo dlouho a objevilo se několik podezřelých, přičemž tím hlavním je 17letý Angličan. O víkendu proběhl soud, ale londýnská policie pro britský Eurogamer řekla, že ohledně případu s Rockstarem se nic neprokázalo. Mladík zůstává v nápravném zařízení.

Existuje podezření, že je součástí hackerské skupiny Lapsus$. Také by to neměl být první případ, kdy byl něčeho takového součástí. V minulosti se prý do jeho hledáčku dostaly i další velké společnosti v čele s Microsoftem. Médii také nedávno proběhl velký únik dat Uberu, který má mít na svědomí také tato skupina.

Rockstar únik okomentoval v tom smyslu, že je tým velmi zklamaný, ale na vývoj to nebude mít dlouhodobý vliv. Rozhodně to ale není nic příjemného, když spousta fanoušků na internetu soudí očekávané pokračování podle verze, která má ještě hodně daleko od dokončení. Doufáme, že se nebude opakovat scénář s Half-Life 2, kdy se kvůli velkému úniku Valve hra odložila více než o rok. 

Zdroj: Eurogamer.net

Váš názor Další článek: Recenze mobilní hry The Walking Dead: All-Stars. Další křeč dříve úspěšné značky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,