UPDATE: Avalanche chystá AionGuard

Když se v dnešní době řekne akce, jen minimum hráčů si představí fantasy svět, v němž se to řeže hlava nehlava. Zkušenost tvůrce totiž naučila, že v takovém prostředí nejlépe funguje RPG, či RTS. S příchodem LoTR: Conquest je ovšem všechno jinak. Programátoři z Pandemic Studios světu ukázali (zatím pouze prostřednictvím videí), že něco takového může bez problému fungovat, a že to dokonce může vypadat po čertech lákavě.

1.jpg

Toho se nejspíš chytili i hoši z tvůrčího týmu Avalanche, kteří včera prozradili, že v současné době pracují na akční podívané AionGuard, jež ale stále hledá schopného vydavatele. Hra je primárně vyvíjena pro PS3 a X360, přičemž její zrod není nikterak snadnou záležitostí. Krom obtíží s vývojem museli manažeři Avalanche pustit navíc nějakou tu korunu (nebo spíš euro), aby od svých dřívějších spolupracovníků odkoupili jejich práva.

Podle všeho se to ale vyplatilo. AionGuard se totiž podařilo probít na obálku zahraničního magazínu Edge a představit se tak podorbněji celému světu. Vězte tedy, že by se prý mělo jednat o ryzí akci plnou sekání, střílená a kouzlení. Vy, hráči, se přitom stanete takzvaným AionGuardem, bojovníkem v jakémsi druhu symbiotického brnění, které vám propůjčuje unikátní schopnosti. Sami vývojáři popsali tyto válečníky jako mix stíhacích pilotů z první světové války, samurajů a středověkých rytířů.

Taky si pod tím jen ztěží představujete něco konkrétního? Nicméně, vaším úkolem bude porazit zlého Nazurbaala, jenž téměř vyhladil vaši rasu a zničil vaši domovinu - Aiwon. Logicky se budete muset potýkat s řadou nepříjemných nástrah, s kterými by vám však měla, alespoň částečně, pomoci možnost sesílat ničivá kouzla, změnit se v nebezpečného 20 metrového golema, či osedlat mýtická dračí stvoření.

Ne vždy přitom budete bojovat na vlastní pěst. V průběhu hraní se nejednou připojíte k armádě, které budete pomáhat v dobývání území a postupu k sídlu nepřátelského tyrana. Pokud vám to něco připomíná, vězte, že tvůrci se netají inspirací od Roberta E. Howarda, Franka Herberta, Hvězdných válek, či Pána Prstenů. A pokud by si ze všeho vzali jen to nejlepší, máme se skutečně na co těšit.

I přesto ale zůstáváme v redakce krapet zmatení. Přijde nám totiž, že si lidé ze studia Avalanche představení hry moc dobře nepřipravili, neboť informace, které veřejnosti poskytly, jsou dost zmatené, a jen těžko se v nich orientuje. Nejsme si tak zcela jisti, zda-li se bude skutečně jednat o akční podívanou, či se z AionGuard nakonec vyklube strategii. A nebo snad půjde o kombinaci obojího? Inu, doufejme, že se již brzy objeví nějaké další indície.

UPDATE: Tak tedy, podle serveru Shacknews se bude jednat o týmovou akci, v níž se se svými, stejným brněním obdařenými, druhy budete prosekávat vstříc Nazurbaalovi. Hra by se prý měla podobat God of War, avšak měla by zároveň nabízet možnost činit různá taktická rozhodnutí.

Zdroj: Eurogamer, CVG

Dostupné pro: X360, PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Avalanche Studios
Váš názor Další článek: Zrušení se nekoná, Indiana Jones žije

Témata článku: , , , , , , ,