UPDATE: Bude si AMD kupovat ATI?

Podle zdrojů blízkých problematice by měla v pondělí společnost AMD oznámit svůj úmysl na koupi společnosti ATI za pět a půl miliardy dolarů. To by mělo podle analytiků výrazně pomoci společnosti AMD při boji s konkurenční firmou Intel.

 

Společnost Advanced Micro Devices, známá spíše pod svojí zkratkou AMD, údajně hodlá koupit výrobce grafických čipů ATI. Podle důvěryhodných zdrojů je dohoda na spadnutí a celá transakce bude stát procesorového giganta pět a půl miliardy dolarů. Oficiálně by měl být záměr ohlášen již v pondělí, 24. července, pokud tedy neztroskotají obchodní jednání mezi oběmi společnostmi. Pokud se vše potvrdí, zažije AMD dostatečný nárůst k tomu, aby se měla dostat před svého rivala Intel. Uvidíme, jak se celá situace promítne na trhu s herním příslušenstvím.

Aktualizace: Obě společnosti se nakonec opravdu dohodly a na společné tiskové konferenci dnes ve dvě hodiny našeho času celý obchod oficiálně oznámily. AMD utratí za akcie ATI 4,2 miliardy dolarů v hotovosti a zbytek ceny dělá sedmapadesát milionů akcií AMD. Nákup tak proběhl za cenu o čtvrtinu vyšší, než na které končily akcie ATI v minulém týdnu

Zdroj: Živě, CNN Money

Váš názor Další článek: Nekonečná sága ani nezačne

Témata článku: , ,