UPDATE: Gran Turismo 6 oznámeno, dorazí ještě na PS3 + obrázky a trailer

Šestého dílu bychom se měli dočkat někdy kolem Vánoc.

Když má nějaká herní série 5 dílů, je velmi pravděpodobné, že se dříve nebo později hráči dočkají i dílu šestého, sedmého, osmého… Když je navíc tou sérií Gran Turismo, tedy nejlépe prodávaná značka spadající pod Sony, pak je to hotová tutovka.

Proto asi nikoho nepřekvapí, že Gran Turismo 6 bylo oznámeno, někteří se ale možná podiví, že k tomu došlo necelé tři roky po vydání GT5 (i když práce na něm byly oznámeny ještě před vydáním pětky). Tím spíš, že série Gran Turismo je známá tím, že nikam nespěchá a se svými regulérními díly si dává pěkně načas.

gt01.jpggt02.jpg

A co si pro nás tvůrci do šestého dílu připravili? Můžeme se těšit jednak na všechny tratě a kompletní vozový park z GT5, což jsou věci, které by upřímně řečeno nikoho ke koupi asi nepřiměly. Proto Polyphony přidají celou škálu nových vozidel, čímž se jejich celkový počet přehoupne přes 1200 kusů s tím, že nová přibližovadla se budou doplňovat takříkajíc za chodu prostřednictvím online služby.

gt03.jpg

Trpěliví hračičkové se budou moci opět vyřádit na ladění auta podle vlastních potřeb a k vlastní spokojenosti, protože k dispozici má být několik tisícovek disků a součástek ke zlepšení aerodynamiky vozu; změn dozná i herní interface. Gran Turismo 6 má nabídnout sedm nových lokalit včetně britského okruhu v Silverstone, čímž se jejich celkový počet vyhoupne na číslo 33.

GT 6 01.jpgGT 6 02.jpgGT 6 03.jpg
GT 6 04.jpgGT 6 05.jpgGT 6 06.jpg
GT 6 07.jpgGT 6 08.jpgGT 6 09.jpg

To je vše, co zatím o hře víme, další informace na sebe jistě nenechají dlouho čekat.

Zdroj: iAfrica, Kotaku

Diskuze (24) Další článek: GRID 2 přijíždí s asijskými auty a asijským prostředím

Témata článku: , , , , , , , , , , ,