UPDATE: Hitman: Blood Money - zabíjení v pařížské opeře

Pokud patříte mezi příznivce holohlavého zabijáka s čárovým kódem na zátylku, jistě vám neunikly kusé informace o připravovaném čtvrtém díle kontroverzní série Hitman. Na Hitman Blood Money, jak se pokračování nazývá, opět pracuje dánské studio IO Interactive, jenž právě tímto titulem debutovalo a získalo si celosvětový respekt. Na projektu, na němž dělá tým složený ze stejných lidí jako u Contracts, se dále podílí i Jesper Kyd, talentovaný hudební skladatel. Ten složil motivy zatím ke všem dílům Hitmana, a kromě toho se zasadil o doprovod ke hrám Freedom Fighters a Splinter Cell: Chaos Theory. Jeho díla byla oceněna cenou BAFTA za "nejlepší hudební ztvárnění" v Hitman: Contracts. Vlastní obrázek o jeho tvorbě si můžete udělat na těchto stránkách, na nichž se nachází i několik ukázek.

V Hitman Blood Money začíná Číslu 47 téci do bot, a to ve chvíli, kdy se nachází v bezprostředním ohrožení vlastního života. Ostatní agenti pracující pro Agenturu ICA, která je zároveň zaměstnavatelem našeho hrdiny, jsou soustavně likvidováni neznámou silou. Poté, co Agent 47 ztrácí kontakt s ICA, mu dochází, že on sám se stává dalším cílem neznámého zabijáka. Odjíždí proto na americký kontinent ve snaze uniknout jisté zkáze a připravit se na smrtelné nebezpečí. Holohlavý hrdina se tak opět dostává do nehostinného světa, plného intrik, peněz a chladivého doteku pažby odstřelovačské pušky. Tentokrát jeho zabíjení dostane nový rozměr; bude to osobní.

I když by se zdálo, že IO Interactive bude pokračovat v duchu naznačeném v Contracts, nakonec tomu tak nebude. Blood Money zdaleka nebude tak temný jako tomu bylo v minulém díle, nicméně brutalita a naturalismus, na které jsme si již zvykli, se objeví v nové podobě. Mrtvá těla, ať už zasažená kulkou nebo s pořezaným hrdlem, za sebou konečně budou zanechávat krvavé šmouhy při přepravě z místa na místo. Skvrny však půjdou vyčistit, což ve čtyřce bude skoro nutnost, protože stráže k těmto "detailům" rozhodně nezůstanou lhostejné. Díky vylepšené umělé inteligenci vás podle těchto vodítek snadno vystopují. S tím souvisí i předělaný "Notoriety system", tedy ukazatel míry podezření, jenž vyvoláváte mezi nepřáteli.


Zabíjet budete pomocí třiceti unikátních zbraní, které půjdou dále osadit mnohými doplňky (tlumiče, přídavné zásobníky). Jedním z největších taháků, na které se upřímně velmi těšíme, je narafičení scény tak, aby vše působilo jako nešťastná nehoda, nebo dokonce jako sebevražda. Mrtvoly tak budete moci vyhodit z okna, uložit do vany s přeřezanými žilami či nacpat do kanálů a odpadních kontejnerů. To vše ve vylepšeném Glacier engine, což je dosud jediný engine, který IO Interactive používají. O vysoké míře technické kvality se koneckonců můžete přesvědčit v naší galerii.

Hitman: Blood Money bude obsahovat na dvanáct rozsáhlých misí, přičemž základní čas potřebný k dohrání všech scénářů se pohybuje okolo dvanácti hodin. To by se pochopitelně leckomu mohlo zdát jako malé číslo, ovšem pokud vezmeme v úvahu, že cest vedoucích k cíli je vždy několik, onen herní čas se minimálně zdvojnásobí. Zajímavě zní i zmínka o "zabíjení v pařížské opeře". V nechvalně proslulé "L`Opera D`Orleans" se nám pod mušku dostane populární zpěvák a jeho přítel, oba zapleteni do případů dětské prostituce. Hitman: Blood Money je naplánován pro PC a konzole Xbox a PS2. Více informací se určitě dozvíme na E3, kde bude Eidos prezentovat hry Tomb Raider: Legend, 25 To Life, Commandos Strike Force a Hitman: Blood Money.

UPDATE (26.5) - Hitman: Blood Money se pomalu, ale jistě blíží svému vydání a my vám nyní můžeme nabídnout čtyři nové screenshoty z této brutální akce.


UPDATE (29.6) - Po měsíční odmlce vám přinášíme další nášup obrázků přímo ze hry.

  
  

Zdroj: Gameguru Mania, Eurogamer, Worthplaying

Váš názor Další článek: Serious Sam 2 v obrazech - nenechte si ujít!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,