UPDATE: Oznámen čtvrtý Thief

UPDATE: Šéf Eidos Montreal, Stéphane D'Astous, to nevydržel, a podělil se s hráči o své dojmy z čtvrtého Thiefa. Pečlivě však dával pozor na to co vypouští do éteru, díky čemuž jsme se opět nedozvěděli nic konkrétního: "Lidé by si měli uvědomit, že to byl právě titul Thief, který před nějakými deseti lety poprvé zatřásl zemí a představil hráčské obci žánr stealth akcí. S novým dílem bychom přitom rádi zatřásli tou samou zemí ještě jednou."

"Vzezření hry, stejně jako in-game charaktery a příběhové pozadí, prozatím nesmím komentovat. Co však můžu již nyní prozradit je skutečnost, že fandové budou z výsledného produktu velmi mile překvapeni. Skutečně do hry dáváme všchno, přičemž prim pro nás hraje originalita a jistá míra inovace."

Thief 4 v současné době opustil konceptuální fázi, v níž na něm pracovalo 20 programátorů, aby se na něm začalo "skutečně makat". K tomuto účelu tak Eidos navýší počet vývojářů o 40, avšak ani jeden z nich nebude bývalý zaměstnanec Looking Glass Studios, firmy, jež je zodpovědná za původní díly série.

Pokud byste se na vývoji hry také rádi podíleli, alespoň částečně, nezapomeňte navštěvovat oficiální fórum a přispívat do debat. D'Astous totiž prozradil, že trval na jeho zřízení hned po odstartování vývoje, aby tak byl tvůrčí tým v neustálém kontaku s hráči a jejich názory a tužbami. Podělíte-li se na onom webu o zajímavý nápad, je možné, že v budoucnu budete moci nad pivem vzpomínat na svou krátkou, leč úspěšnou kariéru v herním průmyslu.

Originál: To, čeho se fanoušci posledních pár let neúspěšně dožadovali, se konečně stalo skutečností. Společnost Eidos včera prostřednictvím Twitteru potvrdila, že se chystá nové pokračování legendární série Thief, když napsala: "Nejstřeženější tajemství v herním průmyslu vystoupilo ze stínů ... oficiálně oznamujeme Thief 4!"

Jak už bývá zvykem, jakékoliv podrobnější detaily si vývojáři zatím ponechávají pro sebe, a my se tak můžeme pouze dohadovat, kdy se hra objeví na trhu (tipuji, že dřív než příští rok to nebude), a na jakých platformách (PC, X360 a PS3 by mohly být sázkou na jistotu). Dá se ovšem očekávat, že nám v tomto směru hodně napoví blížící se E3.

Pokud ale přeci jen prahnete po jakýchkoliv, třeba i nepodložených informacích, doporučujeme navštívit spuštěné oficiální fórum. Pro úplnost tak už jen dodáme, že včerejší představení hry by mělo být výsledkem rozsáhlého průzkumu, podle nějž hráči po Eidosu chtějí především pokračování této stealth akce. Hm, a kdo by ho nechtěl, že?

Zdroj: CVG

Váš názor Další článek: Chystá se nový Hitman

Témata článku: , , , , , ,