UPDATE: Prince of Persia 3: Kindred Blades - nové screenshoty

Netrvalo to dlouho a máme tu oficiální oznámení třetího dílu úspěšné série Prince of Persia, kterou v roce 2003 oprášil Ubisoft, a jenž svým autorům vydělala nemalé peníze. Prince of Persia 3 opět sleduje životní strasti a osudy perského Prince, který se právě spolu se svou láskou Kaileen vrací z proradného Ostrova Času (znáte z Warrior Within) do svého království Babylonu. Namísto zaslouženého klidu mu však scénáristé přichystali nemilé překvapení. Během jeho nepřítomnosti se v Babylonu udál převrat a po návratu do rodné země je Princ uvězněn. Jeho družce tak nezbývá než se obětovat a znovu použít Písků Času, aby nebohého Prince zachránila. Trochu paradoxně tu nastává situace, kdy je princ zachraňován princeznou...

Hlavní hrdina je díky časovému posunu osvobozen, avšak ne na dlouho; vržen do křivolakých babylónských ulic je pronásledován nejen strážemi ale i svým temným "já". Jeho alter-ego, zlé a proradné, tak bude prince sužovat po celou dobu hry a dočasně i řídit jeho kroky. Z výše zmíněného plyne fakt, že jako hráči budete ovládat dvě zcela odlišné postavy; každá s jiným stylem boje, schopnostmi a magickými silami. Stejně tak se rozšíří i paleta smrtících pohybů a chvatů, kterými hlavní hrdina vládne, přičemž vývojáři pilně pracují i na vylepšeném "free-form fighting" systému.

Neméně zajímavou zprávou je i zmínka o určité nelinearitě, takže už nebudete tolik svázaní záměry designérů. Postup temnými uličkami Babylonu si budete moci naplánovat a s nepřáteli bojovat buď přímo, přepadávat je ze zálohy či je dokonce úplně obcházet. Podle slov tiskové zprávy se máme opět nač těšit. Další podrobnosti budou odhaleny na výstavě E3.

UPDATE (27.5.) - Přesně měsíc po té, co jsme v novinkách psali o třetím pokračování Prince of Persia se objevily i nové screenshoty, ukazující akci v ulicích tajemného Babylonu. Na aktuálních obrázcích je vidět jistý technologický pokrok oproti minulým dílům a nový Princ vypadá opět o vteřinu lépe. Ale je to stále ten holobrádek v bílém pyžamu, jakého jsme kdysi tak milovali? Diskuse pod článkem je vám k dispozici :)

Zdroj: Gameguru Mania , Worthplaying

Diskuze (30) Další článek: Starship Troopers - služba znamená občanství!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,