PC | Akce

Update pro Left 4 Dead zklamal

Od samého vydání hororové kooperativní 3D akce Left 4 Dead bylo jasné, že bude hojně podporovaná ze strany Valve všemožnými updaty a DLC po vzoru Team Fortress 2. O nedávných Vánocích se objevila zpráva, že nový update je na blízku a bude obsahovat řadu vylepšení a novinek. Nyní jsme se dočkali, ale update nezahrnuje to, co všichni tak nedočkavě očekávali.

VIDEO: 842 'Left 4 Dead - ukázka hraní 1'

Možná je to způsobeno nějakými ruchy v komunikaci mezi Chetem Faliszkem z Valve, nebo jsme to špatně pochopili a update předem omylem považovali za DLC. Podle jeho slov mělo rozšíření obsahovat řadu vylepšení a hlavně staro-nové kampaně pro Versus mód. Ten totiž zahrnuje zatím jen dvě kampaně ze čtyř nabízených. Proč tomu tak je, nikdo neví. Možná Valve před vydáním nestihlo mapy pro Versus mód optimalizovat, možná tam nikdy být neměly, a možná to byl záměr. Vydat hru pouze s dvěma Versus kampaněmi a poté ji jakoby obohatit formou DLC.

left4dead_update.jpg

Teď k samotnému updatu, který opravuje různé chyby a přidává i několik málo prvků k hratelnosti. Jejich kompletní seznam najdete zde. Já zmíním jen ty, které jsou pro hráče důležité. Základem je vylepšení síťového kódu a nahrávacích časů. Dále se update věnuje Versus módu, kde hlavně přidává informační lištu o stavu spoluhráčů i pro Infected. Byl vyřešen i problém, kdy se Tank respawnoval pokaždé jindy, nebo dokonce nikdy. Teď se v určité části mapy objeví pokaždé ve stejnou dobu, aby některý z týmu nebyl znevýhodněn. Také mnohem častěji narazíte na Tanka nebo Witch.

left_4_dead_037.jpgleft_4_dead_038.jpg
 

Vlastnosti některých nakažených byly trošku upraveny. Hunter má nyní větší šanci, že se při skoku trefí na Survivora, který se zrovna brání odstrkováním. Navíc je jeho útok účinnější. Tank nyní vidí předměty, které lze odhodit, v červené auře. Když Tank zasáhne auto se spuštěným alarmem, dojde k jeho definitivnímu vypnutí. Co určitě nepotěší útočící na Tanka, je snížení účinnosti automatické brokovnice. Dostáváme se ke Smokerovi, u kterého byla upravena tolerance zásahu při použití jazyka, navíc byla zkrácena obnova jazyka při jeho špatném použití. Zároveň Smoker ubližuje obětem již od samého počátku táhnutí jazykem. Poslední úprava se týká Witch, která se nyní ve Versus módu stejně jako Tank objevuje vždy ve stejné části mapy. Jak je z výčtu změn a vylepšení patrné, moc toho není. Jedná se spíše o miniaturní zásahy do hratelnosti, které většinu z nás moc nenadchnou. To pravé DLC s novými mapami, skiny či zbraněmi nás teprve čeká.

Dostupné pro: PC, X360
Žánr: Akce | Survival horor
Výrobce: Turtle Rock Studios | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 18. listopadu 2008
  • Atmosféra hororového filmu
  • Reagující AI
  • The Director
  • Replayabilita kampaní
  • Nezapomenutelný koop
  • Vyvážený Versus mód
  • Rychlá akce
  • Jenom čtyři kampaně (zatím)
  • Problémy s pingem
Diskuze (8) Další článek: Rock band DLC i pro Wii, konečně!

Témata článku: , , , , , , , ,