UPDATE: The Guild 2 - prožijte si svůj středověk!

I přes mírnou apatii ze strany hráčů se dá říci, že strategická hra Europa 1400: The Guild sklidila poměrně velký úspěch, navíc když přihlédneme k faktu, že o ní příliš mnoho lidí nevědělo až do posledních dnů jejího vývoje. Po expanzi k původnímu titulu nyní pomalu ale jistě přichází plnohodnotný druhý díl společnosti 4HeadStudios. Opět se bude jednat o hru zasazenou do pozdních let 14. století kombinující napínavou RPG složku se simulátorem středověkého města a života v něm.

Autoři slibují mnohá vylepšení; ať už samotného herního systému nebo drobností jako například to, že se budete moci volně procházet ulicemi města a sledovat tak běžné dění a hemžení tamních obyvatel (nebo třeba pozorovat popravu vězně). Jako v předchozí hře, i zde si vytvoříte vlastní alter-ego, takové středověké "já", přičemž se můžete stát vznešeným členem privilegované vrstvy, vychytralým obchodníkem, knězem, dovedným zlodějem nebo dokonce vyvrhelem společnosti. Svět kolem vás přitom nebude jen nehybnou kulisou ale bude se měnit v závislosti na vašich činech; vaše dynastie, gilda, církev či klan budou nabírat na síle díky vám a naopak také padat do propasti dějin (nejen vaší vinou). Je pouze na vás jakou cestu si vyberete a jak ji nakonec zakončíte.

 

The Guild 2 vypadá náramně zajímavě a dokonce snad přiláká i nové fanoušky díky krásnému grafickému zpracování. Koneckonců, o tom, jak dobře The Guild 2 vypadá se můžete přesvědčit na přiložených obrázcích.

UPDATE: Že o technické stránce The Guild 2 nemá cenu diskutovat, potrvrzují i následující screenshoty. I kdyby to byly pouze ukázky z neherních situací, tak musíme konstatovat, že co se přírody a propracovaných postav týče, TES4: Oblivion má vážnou konkurenci (byť žánrově jsme někde trochu jinde). O herních kvalitách se snad přesvědčíme v prvním kvartálu příštího roku. 

 

Zdroj: Worthplaying, Gamershell

Diskuze (1) Další článek: Call of Juarez - pravý western

Témata článku: , ,