USA čeká další návrh zákona proti násilí

Američtí senátoři předložili komisi pro Ekonomický rozvoj a technologie návrh zákona omezujícího prodej her dětem. Komise návrh schválila a poslala jej do senátu státu Indiana, kde se o něm bude hlasovat.

V poslední době se stále častěji potýkají američtí senátoři a Entertainment Software Association, když se senátoři snaží navrhovat stále nové zákony na omezení prodeje her dětem. Poslední pokus provedli senátoři obou stran - David C. Ford a Vi Simpson, když navrhli zákon pro stát Indiana, podle něhož by děti nesměly kupovat hry s označením M (pro dospělé 17+) a AO (pouze pro dospělé 18+). Komise pro Ekonomický rozvoj, v níž Ford zasedá, návrh schválila a předala senátu státu Indiana k projednání.

Zajímavé jsou však dvě drobnosti. Aby Ford komisi přesvědčil, použil vhodných ukázek her, které děti ohrožují. Už jen popis z úst jednoho člena komise, který tvrdil, že ve hrách se běžně močí na nepřátele, poukazuje na Postal. Druhá třešnička je však zarážející, protože Entertainment Software Association varovala Forda i komisi, že jeho návrh je protiústavní. Ten sice pravil, že na něm ještě zapracuje, aby nedopadl stejně jako podobné zákony v jiných státech. Přesto však komise zcela klidně návrh schválila a předala dále.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (5) Další článek: Alternativa si získala líbivý kabát

Témata článku: , , , , , , ,