Usain Bolt míří do FIFA 19, EA ho chce přidat v zimních přestupech

Sprinterská legenda, světový rekordman a olympijský šampion Usain Bolt bude ve fotbálku od EA nejrychlejším hráčem.

Nejrychlejší muž planety a dost možná nejlepší sprintér všech dob, Usain Bolt, s největší pravděpodobností již brzy vyběhne na virtuální zelený pažit FIFA 19. Sprintér se nikdy netajil snem prosadit se i ve fotbalu a teď je mu blíže než kdy předtím. Příležitost mu totiž dali Central Coast Mariners z nejvyšší fotbalové soutěže v Austrálii a po dvou gólech v přípravném utkání je jeho smlouva na spadnutí. Pokud ji dostane, bude do hry přidaný automaticky jako zimní přestup.

V případě, že smlouva z jakéhokoliv důvodu nakonec ztroskotá, EA prý zvažuje i možnost přidat jamajského dlouhána do hry jako volného hráče. Už dříve se Bolt zapojil i do tréninků s Borussií Dortmund. "Pokud Bolt dostane profesionální smlouvu, automaticky bude přidaný do hry s dalšími přestupovými změnami. Pokud ji nakonec nepodepíše, mohl by se ale objevit jako hráč bez angažmá. Tak jako tak, bude nejrychlejším hráčem ve hře," tvrdí EA Sports.

Doposud nejrychlejším hráčem ve FIFA 19 je Adama Traoré, který žebříčku rychlíků vévodí s číslem 96. Sám hráč se už dříve vyjádřil k porovnání v případě, že by se Bolt dostal do hry. "Ve sprintu na 100 metrů by mě porazil. Ale s míčem u nohy, na třiceti metrech bych mu pokaždé utekl," neskrýval sebevědomí bývalý hráč Barcelony, který momentálně působí v anglickém Wolverhamptonu.

Chtěli byste mít možnost střílet góly s Usainem Boltem? 

Váš názor Další článek: Hry na hrdiny: vývoj žánru napříč generacemi - IV. díl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,