Uwe Boll hodlá dobrovolně skončit s filmováním herních titulů

Fanouškům počítačových a konzolových her při vyslovení jména německého režiséra Uwe Bolla naskakuje husí kůže. Prakticky všechny filmy, které režíroval, patří mezi vůbec to nejhorší, co filmový průmysl vyprodukoval. Ke smůle hráčů se mezi Bollovo portfólio řadí i solidní řádka filmů podle slavných herních předloh.

Boll má na svědomí filmové předělávky titulů jako BloodRayne, Dungeon Siege, Alone in the Dark a dalších. V současné době se očekává jeho ztvárnění brutální hry Postal a chystá se i Far Cry – akce z tropického prostředí. O tom, že se v chystaných filmech vůbec nic nezmění, napovídají i první trailery. Jak se ale zdá, mohlo by být Bollovo řádění konečně zastaveno.

Sám Boll se totiž nechal slyšet, a dokonce tak následně učinil, že pokud se pod internetovou petici podepíše milión lidí, žádnou hru už na stříbrné plátno nepřevede. Anketa běží pár dní a každý den na ní přibývá několik desítek tisíc podpisů. Německý režisér neuvedl, zda má anketa nějakou omezenou platnost, proto lze očekávat, že bude meta jednoho dne dosažena.

Mnoho hráčů a odpůrců Bollových filmů si neustále klade otázku, proč filmová a herní studia svěří výrobu filmu právě do jeho rukou. Pokud se však podíváme na finanční výsledky každého z Uweho filmů, zjistíme, že si všechny na sebe dokázaly poměrně slušně vydělat. Ostatně, Boll si postupně na svých špatných filmech staví jméno a najdou se i tací, které špatné filmy ze zásady vyhledávají.

Herní tituly převedené na filmové plátno se obecně v posledních letech těší veliké oblibě. Mezi ty nejvíce povedené patří dozajista tři díly Resident Evil a hororový Silent Hill. Zklamáním byly naopak dva díly Tomb Raidera s Angelinou Jolie a Doom s The Rockem. Předělávky her by se měly objevovat i v letech následujících. Mezi ohlášenými tituly figurují například Halo 3 s produkcí Petera Jacksona, Max Payne nebo Crysis.

Diskuze (38) Další článek: Český Webnode: Tak trochu revoluční tvorba webu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,