V Battlefieldu 5 budou dvě měny, mikrotransakce však tlačit nebudou

Ani druhá světová válka se neobejde bez mikrotransakcí. Naštěstí vám ale neznepříjemní herní zážitek, protože budou použitelné pouze k získání kosmetických úprav a navíc nebudou vedené formou lootboxů.

EA potvrdilo, že v Battlefieldu najdeme dva druhy měny. Jak se jim bude říkat zatím nevíme, ale jejich funkce a způsob získávání je známý asi každému hráči. První druh měny se bude získávat klasicky samotným hraním hry. Druhý typ bude „premium“ měna, na kterou dosáhnete tak, že zalovíte ve svojí peněžence a opíšete čísla ze svojí karty.

Je však nutné podotknout, že EA se zřejmě poučilo ze svých chyb a tentokrát byste za tuto prémiovou měnu měli získat jenom a pouze kosmetické doplňky. Bude to ostatně jediný způsob dodatečného zisku peněz z mikrotransakcí. Už dříve totiž EA vyloučilo přítomnost lootboxů ve hře. Existuje ale stále možnost, že premium měnu by mohlo jít získat i skrze plnění speciálních úkolů a eventů ve hře, podobně jako tomu je ve Star Wars: Battlefront 2.

O tom, jestli i za měnu získávanou hraním půjde kupovat kosmetické doplňky se EA zatím nezmínilo. Kompletní informace o měnách, jejich strukturu a ceny předmětů se teprve dozvíme. Do 19. října, kdy Battlefield 5 vychází na PC, Xbox One a PS4 je přece jenom ještě dost času.

Diskuze (1) Další článek: Ubisoft odhalil line-up na E3: The Division 2, Beyond nebo Skull and Bones

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,