V Ensemble nepočítali se zavřením

Jak se zdá, zpráva o ukončení působení legendárního studia Ensemble (Age of Empires, Halo Wars atd.) zaskočila nejen hráče a fanoušky, ale rovněž samotné zaměstnance. Nyní již bývalý ředitel onoho studia, Bruce Shelley, se vyjádřil k celé kauze skrze svůj blog, přičemž neopomenul zmínit ani rozčarování, které způsobil neočekávaný krok Microsoftu.

"Samozřejmě jsem zaznamenal zavírání několika kvalitních studií v průběhu posledních let," začal Shelley. "Avšak ani ve snu by mne nenapadlo, že Ensemble Studios se rovněž připojí na list 'vyděděnců'. Všichni naši zaměstnanci byli, a vlastně stále jsou, v šoku z toho co se aktuálně děje."

"Asi jsme si mysleli, že jsme imunní vůči jakýmkoliv snahám o ukončení naší činnosti, protože jsme na trh dopravili spoustu her, které si nejen tehdy, ale rovněž dnes vedou nadmíru dobře. Navíc jsme víceméně vychovávali talentované, kvalitní a tvrdě pracující vývojáře, což není nic snadného. Zkrátka jsme věřili, že patříme mezi jedny z nejlepších studií na světě, a i když je to dost možná pravda, jednoduše jsme se nehodili do plánů Microsoft Game Studios, coby interní tvůrčí tým."

Zdroj: CVG

Diskuze (2) Další článek: Force Unleashed na prvním místě v UK

Témata článku: ,