V Minecraftu postavíte cokoliv, podívejte se na Paříž z 19. století

Minecraft nás svými možnostmi nepřestává překvapovat. Nejzajímavější projekty jsou však stále ty, které simulují reálná města.

O Minecraftu jsme psali už hodně, vždy se ale najde nový fanoušek, který uhrane dalším monstrózním projektem a překvapí nás ještě víc. Po skvěle propracované Vídni a New Yorku tu máme další inspiraci jménem XIXth Century City. To má na starost hráč s přezdívkou Olipro a pracuje na něm už od roku 2011.

Projekt se neustále rozrůstá a jak ho popisuje sám tvůrce, snaží se napodobit evropský styl architektury a kultury 19. století. Jak vám jistě neuniklo z obrázků, největší inspiraci si bere z města Paříž, ze kterého si vypůjčil množství historických památek i celkovou strukturu města. 

50855cb9260f0344d419b5881af8cd1b.jpg
K mání je i detailní mapa, jak by mělo město ve výsledku vypadat.

Město je rozdělené na několik čtvrtí a má množství malých detailů, jako například kompletně obyvatelné budovy včetně nábytku a dekorací. Projekt je v současné době přibližně na 70% a chvíli tedy ještě potrvá, než bude kompletně hotov. Již nyní však můžete vidět maniakální smysl pro detail, které tvůrce vkládal do svého díla. Co říkáte? 

Diskuze (8) Další článek: Fanoušek zvládl dohrát celou antologii Falloutu za méně než hodinu a půl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,