V nové české hře The Wild Age budeme čelit náporům goblinů

Spin-off populární herní série Kingdom ve 3D podobě?

Únor se blíží pomalu ke konci, avšak o nové hry v tomto měsíci rozhodně nebyla nouze, což potvrdil závěr minulého týdne, kdy vyšlo hned několik očekávaných titulů. Pokud jde o nadcházející měsíc, tak zde bída opět nebude, protože vychází tituly jako Tom Clancy's The Division 2 nebo Devil May Cry 5. Avšak mimo tyto věhlasné značky vyjde i jeden nový titul z našich českých luhů a hájů, nazývající se The Wild Age a rozhodně se nejedná o nějakou nezajímavou hříčku. 

Jedná se o druhý počin Martina Mastného (McMagic Productions). Ten už několik let pracuje na rozsáhlém RPG survivalu Novus Inceptio, který je v rozpracované fázi a bylo potřeba si od něj dát chvíli pauzu a načerpat nové síly. The Wild Age je micro management strategie ve stylu tower defense, inspirovaná sérii Kingdom od studia Noio. Nejde ale jen o převod 2D konceptu do 3D, to by bylo až moc jednoduché. V základu se na první pohled na konceptu nic nemění, ale snaží se do hry vnést nové prvky, více hru zpřístupnit i méně zdatným hráčům, ale také zachovat původní chytlavou hratelnost a nutnost strategicky přemýšlet.

Ve hře se zhostíte role nového vládce, který má za úkol vytvořit na několika ostrovech novou, plně samostatnou osadu. Je nutné najmout vesničany a splnit hlavní úkol pro každý ostrov. Nebude to ale snadné, během noci útočí nebezpeční goblini s cílem zabránit vašemu snažení. Jako vládce budete rozdávat rozkazy pomocí jediné suroviny ve hře (mincí). Vaši vesničané plní úkoly a svoje role (stavitel, lesník, farmář...) dle vašeho rozhodnutí. Splnění cíle není vždy jednoduché a máte spoustu možností pro rozvoj vaší strategie. K tomu vám dopomohou odměny za splnění úkolů v hlavní kampani.

Na hře The Wild Age se začalo pracovat koncem léta 2018 – je to tedy rychloprojekt, ale ne na úkor kvality. Jen se zužitkovávají zkušenosti z předchozího projektu. Hře se již podařilo získat třetí místo na loňské GDS 2018, kde byla poprvé představena hratelná verze odborné veřejnosti. Také jsem v kontaktu s autorem původní série, který je potěšen tím, že jeho hra definovala nový žánr (což je pravda). A v zásadě nemá žádný problém s tím že by se jednalo o klon či kopii – celou situaci a postoj vidí tak jako já. Ale logicky není s naší hrou nijak spojen, jen je informován o této skutečnosti. (To jen pro případné negace ohledně „kopírování“ konceptu).

The Wild Age vychází 7. března na PC v Early Access, ve kterém se hra zdrží nejvýše rok, ale předpokládá se spíše s řádem několika měsíců na doladění hry a případné požadavky komunity. Titul se bude prodávat za zhruba 330 korun (13 euro). Nám nezbývá nic jiného, než popřát Martinovi hodně štěstí a úspěchů s novou hrou, která opět podtrhuje rozmanitost českého herního průmyslu v plné své kráse.

Váš názor Další článek: Q.U.B.E. 2: logické myšlení i na cestách (recenze Switch verze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,