V Praze se uskuteční sedmnáctý ročník vývojářské konference GDS

jste fanouškem videoher a nemáte o víkendu co dělat? Pak máte plán jasný.

Chcete se podívat pod pokličku vývoje a spousty projektů herního průmyslu a nemáte zítra a v sobotu nic na práci? Pak pro vás máme dobrý tip. Konference herních vývojářů Game Developers Session se již tradičně uskuteční ve dnech 29. - 30. listopadu v Národním domě na Vinohradech v Praze. Pro své návštěvníky si přichystala přes čtyřicet významných hostů, dva dny plné inspirativních přednášek, večírků a doprovodných událostí. Zváni jsou tak všichni, kteří se chtějí vzdělávat v oblasti herního vývoje, nebo se rádi pohybují v komunitě herních vývojářů.

Mezinárodní asociace herních vývojářů, CEO společnosti Geogrify a také ředitelka Global Game Jamu, představí téma vnímání her veřejností a jakým způsobem mohou herní vývojáři přispět k jeho zlepšení. Tomasz Kaczmarczyk, byznys developer studia SUPERHOT Team, autorů hitové hry SUPERHOT, přiblíží, co stojí za úspěšným budováním herního byznysu a jakých možností lze v tomto ohledu využít.

V6wOK2eg.jpeg

Zúčastní se také Dirk Van Welden, zakladatel studia I-Illusions a autor slavné VR hry Space Pirate Trainer. Narazit můžete na vývojáře z Beat Games, kteří jsou také generálním partnerem konference, Geewa, SCS Software nebo i Warhorse Studios, Amanita Design, či Bohemia Interactive. Na konferenci se uskuteční také mezinárodní mise zástupců z Finska, Estonska, Izraele, Malajsie a Singapuru, jejímž cílem bude posílit mezinárodní spolupráci na poli her a videoherního průmyslu.

Těšit se můžete také na Indie Games Expo - výstavu aktuálně vyvíjených titulů nezávislých herních vývojářů, kteří se krátkou prezentací představí i na podiu a vše vyvrcholí vyhlášením GDS Expo Award oceněním nejzajímavějších titulů. Nechybí ani večírky, spousta občerstvení a příležitosti k setkávání.

Konference je mezinárodně orientovaná a veškerý program je v angličtině. Vstupenky lze stále zakoupit na webu konference za cenu 2 600 korun či za zlevněné studentské vstupné 2 000 korun. 

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Nové záběry z akce Darksiders Genesis přibližují jezdce Strife

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,