V USA herní trh vydělal ve třetím čtvrtletí tučných 9 miliard dolarů

Videoherní průmysl si připsal o 24% více než loni.

Videohry prostě táhnou, ať si kdo chce říká co chce. Od července do září letošního roku se ve Spojených státech podařilo prodat neuvěřitelné množství herního obsahu a oproti minulému roku vydělal o 24% více peněz, prozradila analytická firma NPD Group. Vzrůst výdělků zaznamenaly všechny kategorie prodejů. Plné hry, DLC, mikrotransakce i předplatné. Největší růst za sebou mají prodeje her pro telefony a přenosná zařízení. A zbytek světa není moc pozadu.

Největší dopad na prodeje měly tituly Candy Crush Saga, Fortnite, Madden NFL 19, Marvel´s Spider-Man a NBA 2K19. I hardware zaznamenal úspěšný rok, když se podařilo prodeje zvednout o 11%. Úspěch zaznamenal Xbox One, PS4 i Nintendo Switch společně s retro konzolemi NES Classic a SNES Classic.

Zdá se, že herní průmysl je i nadále na vzestupu a nehodlá v žádném případě zpomalovat. Nezbývá tak nic jiného, než se těšit na další roky, které slibují ještě více zábavy, epických momentů a utracených peněz. A hlavně novou generaci konzolí, která není daleko. Kdo se těší?

Váš názor Další článek: Just Cause 4 v novém videu přibližuje extrémní počasí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,