Války na silnici – konkurence Carmageddonu?

Road Wars – takový je originální název připravované hry, ve které vás čeká staré dobré strhávání volantu do protisměru, odrovnané brzdové destičky a výfuk podezřele drncající o vozovku. Ještě štěstí, že tu budete mít k dispozici pár opravdu nefér pomůcek…
3D akční sci-fi závodní střílečka zní sice trochu vykonstruovaně , nicméně právě toto slovní spojení přesně vystihuje, o čem Road Wars budou. Vyvíjí je Phenom Productions pro InterActive Vision a jejich příběh bude jednoduchý jak průjezd jednosměrkou. Vaším úkolem totiž bude vyhrát a přitom poslat mimo trasu co nejvíc soupeřů, kteří vám budou drze blokovat ideální stopu. To vše v blízké budoucnosti a oficiálně pod dozorem fiktivní zastřešující organizace RWA (Road War Association). Na jejích celkově dvanácti tratích se pak také odehrají všechny závody. Jezdit je budete moci v obou směrech a že to nuda nebude, o to se postaráte hlavně vy a vaši soupeři. Tak jako totiž v připravovaném Carmageddonou: The Dead Race 2000 nebo v Insane, i zde se nad pravidly fair play bude ohrnovat nos. A to tak, že hodně.

Hned na začátku Road Wars si vyberete jednoho ze dvanácti řidičů, z nichž každý jeden bude mít odlišné charakterové i jiné vlastnosti a jim na míru také zkonstruovaný automobil. Tak se stane, že pokud budete druhou profesí automechanik a auto si budete opravovat ve své garáži sami, dostanete různé slevy na náhradní díly, zatímco vyberete-li si od přírody podlého a zlého řidiče, vaše šance na sestřelení soupeřů na trati se nebezpečně zvedne. Ať už hodný nebo zlý, muž a nebo žena, nebudou to pouze vaše řidičské schopnosti, co vás dovede k cíli. Rozhodovat bude i dobrá muška a práce se všemi obranými a útočnými mechanikami zakomponovanými do vašeho vozidla. Dohromady jich bude kolem dvaceti a těšit se můžete např. na 20mm dělo, vrhač plazmy, nejrůznější beranidla, střely všech typů, zásobník s olejem na vytváření klouzajících skvrn a miny, které si poradí i s tím nejlepším odpružením.

Hodně záležet bude na tom, v jakém stavu vaše auto dojede závod, protože peníze za případnou výhru buď všechny utratíte za opravu a nebo vám něco zbude i na upgrade vozidla či zbraní. Což vám zase pomůže vyhrát a dojet příště méně potlučení…

Road Wars, jak patrno, nebudou ničím, z čeho bychom si sedli na zadek a ještě po letech vykřikovali v návalu vzrušení: „Vzpomínáte, jak tehdy na podzim 2000 vyšli Road Wars – to byla revoluce v herním průmyslu!!!“ Na druhou stranu, je docela jisté, že svoje publikum si tato hra určitě najde, rozhodně alespoň mezi příznivci multiplayeru, kteří si možnost zlikvidovat soupeře originálním způsobem vždy rádi vyzkoušejí. Bude jich moci hrát přes internet nebo LAN až osm a pokud by se jich tolik nesešlo, počítač odřídí zbytek startovního pole sám. Hardwarové nároky budou odpovídající - Pentium II 300 MHz, 64 MB RAM, 3D akcelerátor a pokud možno force feedbackový joystick či ještě lépe volant. Máte-li to všechno doma, jste za vodou a nezbývá vám nic jiného, než si na vydání Road Wars počkat.

Diskuze (1) Další článek: Sound Blaster

Témata článku: , , , , ,