Valorant láme rekordy ve sledovanosti, Counter Strike má konkurenta

Nový hráč ve světě esportových titulů si i přesto, že ještě oficiálně nevyšel, připisuje skvělý start mezi hráči.

Riot Games se rozhodli kromě svojí vlajkové lodě League of Legends vrhnout i do řemesla ostatních esportových gigantů a berou si na mušku rovnou jednoho z největších možných soupeřů. CS: GO, které nemělo na poli FPS konkurenci. Valorant ale podle zájmu hráčů z hlediska sledovanosti může být pořádným trnem v patě Valve.

Na Twitch.tv se Valorantu podařilo překonat rekord ve sledovanosti v průběhu jednoho dne. Za 24 hodin fanoušci na vysíláních s Valorantem nasledovali neuvěřitelných 34  milionů hodin. Kromě toho se hře také podařilo dosáhnout bez mála jeden a tři čtvrtě milionu současně sledujících uživatelů. Jak moc se ale hře bude dařit na trhu záleží především na tom, zda se ji podaří opravdu pečlivě dotáhnout a získat současné hráče od konkurence. Přece jenom už se například i u Apex Legends stalo, že hru na Twitchi sledovalo obrovské množství lidí, ale nakonec ani Apex z trůnu Fornite nesesadil a počáteční popularita začala upadat.

Nabrat hráče pro Valorant by měl především free-to-play model, který v současných kompetitivních titulech začíná být velmi populární a vývojáři pak těží především ze samotné popularity hry a mikrotransakcí.

Diskuze (1) Další článek: 10 her s tématikou Velikonoc: i koledování může být virtuální

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,