Valve: Hráči by měli financovat hry

Gabe Newell v nedávném interview přišel s vesměs originálním nápadem, kterak docílit kompromisu mezi herními vývojáři a hráči. Je totiž přesvědčen, že by zájemci měli financovat vývoj titulů, čímž by se docílilo zkvalitnění výsledného produktu a především dostatečného odbytu.

Newell nezapomněl poznamenat, že než se vůbec začne na nějaké hře pracovat je třeba sehnat od 10 do 30 milionů dolraů, přičemž jakákoliv investice těchto peněz je nadmíru riskantní záležitostí, jež vyžaduje konzervativní přístup a důsledně promyšlené kroky.

"Myslím, že by bylo mnohem lepší, kdyby hráčská komunita financovala hry," uvedl Gabe Newell. "Něco jako: Jo, tenhle nápad se my líbí! Budu brzkým investorem, díky čemuž budu moci v pozdější fázi mluvit do vývoje a samozřejmě k tomu dostanu i kopii hry samotné."

Místo, aby tak vydavatelské společnosti financovali pouze hry, které podle nich zaručeně vydělají, mohli by hráči investovat do titulů, o něž mají skutečně zájem. Zda-li se podobnou myšlenku někdy podaří Newellovi prosadit sice netušíme, ale v čistě hypotetických mezích to zní nadmíru zajímavě.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (25) Další článek: Rabbids Go Home na DS na podzim

Témata článku: , , , , , ,