Valve při vývoji systému Steam OS úzce spolupracuje s Nvidií

Na blogu Nvidie se včera rozpovídal Mark Smith a prozradil, že se firma spolčila s Valve, aby přinesla hráčům mimořádný výkon do obýváků se Steam OS.

Nvidia, výrobce grafických čipů a ostatního PC hardwaru, tak zahájila spolupráci s Valve na otevřené platformě Steam OS. Jejich společným cílem je přinést hráčům vynikající výkon a luxusní vizuální efekty na velké obrazovky, to vše při maximální otevřenosti hardwaru. Existuje také pravděpodobnost, že se Nvidia podílí i na vývoji Steam Boxu.

Od spolupráce si obě firmy slibují zlepšený výkonu ovladačů OpenGL a optimalizaci grafických čipů od Nvidie, aby se z každého druhu zařízení vymáčkla i poslední setina výkonu. Nvidia také pomáhá portovat obří herní knihovnu Steamu do systému Steam OS, s co možná nejmenším počtem bugů a minimální odezvou mezi ovladačem a Steam Boxem.

Zatím není jasné, zda dojde i na větší spoluprací v podobě společných zařízení, Valve přece jen podotklo, že na nich pracuje hned několik rozličných výrobců. Více informací bychom se mohli dozvědět již dnes k večeru, kdy Valve odhalí detaily hardwaru svých prototypů, které zanedlouho zašle betatesterům. A možná příjde i ovladač.

Zdroj: Nvidia

Váš názor Další článek: Assassin's Creed IV: Black Flag představuje známé pirátské legendy

Témata článku: , , , , , , , , ,