Vampirjagd 2 – zběsilá jízda v upířím kabátě!

Dnešní plná hra, titul Vampirjagd 2, se může pochlubit poměrně netradičním, a samozřejmě tedy i zajímavým, námětem – sami se totiž ocitnete v roli ztraceného upíra, který se snaží dostat přes hromadu lovců upírů a předmětů na silnici zpět domů na svůj malý zámek. Titul Vampirjagd 2 je navíc povedený i po grafické stránce, skvěle se hraje, k atmosféře pak přispívá i výborná hudba.

Samotní upíři, kteří hrají v titulu Vampirjagd 2: Night Race velmi důležitou roli, fascinují lidstvo už od nepaměti. Ona představa krvelačného malého živočicha (pokud to někdo neví, upír v živočišné říši je druh netopýra) totiž nikomu nedělá zrovna dobře, navíc pak postupem času přerostla až v panickou hrůzu z lidského představitele tohoto "plemene". Tato představa se stala pochopitelně skvělým námětem pro spoustu knih a filmů, stejně jako počítačových her. A dnešní plná hra Vampirjagd 2 není výjimkou.

 

Tentokráte se ale kupodivu neocitnete v roli hrdiny, který má lidstvo, potažmo konkrétního člověka, zachránit ze spáru upíra. Naopak, sami se budete muset pokusit o záchranu ztraceného upířího synka, který se potřebuje co nejrychleji dostat zpět domů, na svůj zámeček. K tomu vám poslouží vůz značky Seat, kterým cestujete. Stejně jako u skutečných vozů, i ten virtuální v titulu Vampirjagd 2 vyžaduje nějaké to palivo, kterým kupodivu není benzín, ale krev (což k námětu hry pochopitelně velmi dobře sedí). Ptáte se, jak krev získat? Možností je nespočet - na silnici se často povalují konzervy plné krve (jsou navíc poměrně snadno dostupné), občas můžete přejet nějakou tu trampku stojící u cesty. Pozor si však musíte dávat na spoustu nežádoucích předmětů, které by mohly vaši snahu o úspěšný návrat domů zkazit - za všechny jmenujme jen často se povalující kříž a česnek.

 

Co se ovládání týče, postačí vám k němu pouze kurzorové klávesy. Zvládnout kontrolu nad samotným automobilem není žádný problém a zvládne to snad opravdu každý. Hra má ucházející grafiku, zmínit se musím i o velmi dobré zvukové stránce a také hudbě, která je naprosto fantastická a skvěle doplňuje atmosféru hry. Jednoduchá je instalace, možnou nevýhodou je standardní jazyk, kterým je němčina.

A co říci na závěr? Nemáte-li po večerech často co dělat, stáhněte si titul Vampirjagd 2 - určitě se minimálně na chvíli zabavíte a navíc se ještě stejně jako já více než dobře pobavíte.

Autor hry: Stella Entertainment  
Homepage: http://www.stella.de/vampire/de/html/indexScreen.html
Jazyk: němčina
Systém: Windows 9x/2000/Me/XP/NT 4.0

Download hry (2,6MB) zde

Váš názor Další článek: Demoverze Age of Wonders II

Témata článku: , , , , , ,