Vánoční soutěž s edicí eXtra Klasika

Chcete vyhrát hry z edice Extra Klasika a celou řádku dalších atraktivních cen? Zúčastněte se velké vánoční Doupěcí soutěže.
Kapitoly článku

Nové hry v sérii eXtra klasika Gold:

Tři úžasná RPG v jednom balení - Gothic Saga
Pád magické bariéry osvobodil všechny vězně z Hornického údolí. Ti se teď usadili v horách a lesích, odkud ohrožují hlavní město Khorinis. Zdejší domobrana nikdy nebyla příliš silná, takže se nedokáže vypořádat ani s vlastními problémy. Stačí proto vyjít za hradby a nevíte dne ani hodiny, kdy vás napadnou bandité či jiná chamraď.Mezitím vás mág Xardas připravuje na mnohem větší hrozbu: draky, kteří byli povoláni, aby zničili celé lidstvo. Zastavit je může pouze pradávný božský artefakt – Innosovo oko. Tedy pokud jste dost silní a dokážete je správně použít.Záchrana světa opět spočívá na vás.

Detailně propracované a živé herní prostředí s více než 400 osobitými postavami. Každá z nich žije podle vlastního přesvědčení a má i vlastní denní řád. Bližší informace a video naleznete zde.

Rome: Total War Anthology
Rome: Total War Anthology je výpravná strategie nové generace, která navazuje na úspěch svým přechůdců Schogun a Medieval Total War. Náplní hry je dobývání území a vláda nad starověkým Římem, hlavním cílem je zvolení do funkce římského imperátora. Děj hry je zasazen do dramatického historického období, kdy mocný Řím dobýval nová území, gladiátoři sváděli boj o život v arénách, Spartakus vedl odvážnou vzpouru otroků a kdy vůdce barbarských kmenů Hannibal vedl svou neporazitelnou armádu na útok proti Římu.

screenshot screenshot

Rome: Total War používá zcela nový inovativní grafický engine, který přívádí život ve starém Římu k životu. Hra se zaměřuje i na diplomacii a obchod, který je nezbytný k dobré prosperitě impéria. Hra obsahuje oba datadisky - The Barbarian Invasion i Alexander! Bližší informace a video naleznete zde.

Nové hry v sérii eXtra klasika Hit:

Lost Planet: Extreme Condition
Akční střílečka Lost Planet: Extreme Condition se odehrává v budoucnosti na zamrzlé planetě E.D.N. III, na níž lidem vládnou obří monstra, Akridové. Hlavní hrdina, potulný bojovník Wayne Holden, proti nim spolu se sněžnými piráty v této věčně zamrzlé zemi bojuje. A právě teplo se stává hnacím motorem zabíjení, protože v těchto krutých podmínkách dochází k jeho rychlé spotřebě. Zásoby tepla a energie je možné doplnit právě ze zabitých Akridů, takže kromě ukazatele množství života se budete muset orientovat i podle ukazatele naakumulovaného tepla.

screenshot screenshot

Hra nabízí mód pro jednoho hráče, ve kterém budete muset splnit 11 misí, ale také multiplayer až pro 16 hráčů a řadu různých módů. Hra je na DVD v anglické verzi a v krabici je přiloženo CD s patchem s češtinou. Bližší informace a video naleznete zde.

The Suffering Compilation
The Suffering, horor o devíti úrovních, má velmi sugestivní strašidelnou atmosféru. Hororové prostředí a šílené bojové sekvence působivě podbarvuje propracované osvětlení. V temném světě hry The Suffering na vás ve stínu číhají netušené hrůzy, které se vynořují z vězeňských cel, z místností, ze země i ze stromů, takže u počítače často úlekem nadskočíte. Jako hlavní hrdina Torque narazíte na řadu zatvrzelých kriminálníků, bachařů i prazvláštních, groteskních zjevení.

Hlavní protagonista je uvězněn za vraždu, kterou možná spáchal, ale možná také ne. Již sedí v cele smrti, když věznici obsadí podivná zjevení a osvobodí ho. Torque má k dispozici více než deset smrtících zbraní, s jejichž pomocí musí odhalit svou minulost a rozluštit hrozivá tajemství. Při boji s 12 strašlivými nepřáteli se Torque může proměňovat ve své nestvůrné alter ego a ničit je svou nespoutanou silou. Podle způsobu hraní lze dospět celkem ke třem různým koncům, což zaručuje skvělou zábavu a netušené zážitky i po několikerém dokončení.

screenshot screenshot

K hororové atmosféře The Suffering nemalou měrou přispívá i sugestivní výtvarné zpracování postav, které ve hře potkáte. Některým z nich dal podobu renomovaný herní designér Sam Winston, který už více než 30 let vytváří osoby, obludy a další bytosti pro film i televizi. Tento čtyřnásobný držitel ceny Akademie navrhl většinu nejpůsobivějších bytostí filmového plátna – například dinosaury z Jurského parku, mimořádně odporné „vetřelce“ či charismatického Střihorukého Edwarda. Na cenu Akademie byl nominován i za „A.I.“ (umělou inteligenci). Bližší informace a video naleznete zde.

Titan Quest
Od spolutvůrce Age of Empires, Briana Sullivana, přichází zbrusu nové akční RPG zasazené do mýtických světů starobylého Řecka a Egypta. Díky ohromující grafice a strhující hratelnosti se můžete těšit na vysloveně herně-filmový zážitek. Hráči se zde vydávají do epického boje dobra se zlem v úchvatných starověkých prostředích, jejichž detaily zde jsou propracovány s takřka fotorealistickou přesností.

screenshot screenshot

Titáni – mocní obři starší než samotní bohové – uprchli ze svého věčného žaláře a teď šíří světem zkázu. V tomto titánském souboji mezi starými a novými bohy závisí osud všehomíra na lidských hrdinech. Musíte se vydat na cestu starověkým světem a odhalit tajemství, s jejichž pomocí se podaří titány opět uvěznit. Během své poutě po takových slavných místech, jako jsou Parthenon, bludiště na Knossosu, egyptské pyramidy nebo visuté zahrady Semiradniny, budete bojovat se zástupy hrozivých příšer a mytologických stvůr.

Pružný systém tříd vám nabízí nepřeberné množství variant vývoje postavy. Dovednosti si lze mnoha způsoby upravit dle vlastních potřeb a žádná z nich není zbytečná. Díky svému návykovému, nadmíru dynamickému hernímu systému a spoustě různých předmětů se jedná o naprostou špičku mezi epickými tituly. Postavte se výzvám Titan Questu o samotě, nebo si přizvěte skupinku přátel a čelte nástrahám kampaně společně s nimi. Bližší informace a video naleznete zde.

TOCA Race Driver 3
Hlavním cílem hry TOCA Race Driver 3 je nabídnout milovníkům závodů ‘vyšší stupeň simulace’, k čemuž poslouží unikátní proprietární systém řízení nové generace. Společně s pokročilým enginem, jenž je schopen plně modelovat poškození vozu, a s vylepšeným systémem umělé inteligence lidského typu bude tato hra představovat nejpropracovanější a nejzábavnější závodní titul současnosti.
 

screenshot screenshot

Jakmile se pak ocitnete na samotném startovním roštu, okamžitě zjistíte, že zvukaři TOCA Race Driver 3 přišli se zbrusu novým systémem, který věrně zachycuje burácení motorů na skutečných závodech. V porovnání s hrou ToCA 2 je zde u každého vozu čtyřicetkrát více zvukových efektů, díky čemuž se může tento titul pochlubit fenomenální autentičností a čistotou zvuku, s jakou se nemůže žádná jiná hra rovnat. Bližší informace a video naleznete zde.

Zoufalé manželky
Ve hře Zoufalé manželky se snoubí prvky simulátoru života s aspekty vyprávěného příběhu. Hrajte jako šestá Zoufalá manželka, která se právě přistěhovala se svojí rodinou a osmnáctiletým synem do Wisteria Lane. Odhalte všechna tajemství, které v seriálu Zoufalé manželky neobjevíte. Poznejte stejně jako v seriálu Zoufalé manželky své nové sousedy a nebojte se je využít ve svůj prospěch. Chcete přece spokojeně žít jako Zoufalé manželky, zapadnout do nového prostředí a vycházet skvěle se svými sousedy. Čekají vás „bleskové“ minihry, v nichž budete stejně jako Zoufalé manželky vykonávat celou řadu různorodých aktivit (např. plížení, vaření, průzkum, zahradničení či poker). Bližší informace a video naleznete zde.

screenshot screenshot

Nové hry v sérii eXtra klasika Datadisk: 

Titan Quest: Immortal Throne
Titan Quest: Immortal Throne je akcí nabitý datadisk ke hře Titan Quest, která se stala RPG hitem roku 2006. Brian Sullivan, který se kromě této hry podílel i na tvorbě Age of Empires, vás ve svém výpravném příběhu zavede až do pochmurného Hádova království.
V impozantním souboji dobra se zlem narazíte na největší zloduchy z řecké mytologie. Také se utkáte s mocným Kerberem a ocitnete se na břehu ledové řeky Styx. Bližší informace a video naleznete zde.
 

screenshot screenshot

 

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,