Vánoční tipy 2 – nové hity

Jak se blíží Vánoce, je čas pomýšlet na to, co dát druhým pod stromeček; případně co si sami přát. A proč by to nemohla být zrovna počítačová hra? A přesně na tuto variantu se zaměří naše série článků. V dnešním díle se podíváme na aktuální hry a jejich výběr.
Kapitoly článku

Vánoce už jsou za rohem. Nebude to trvat již ani tři týdny a rozsvítí se vánoční stromeček, za dveřmi zazvoní Ježíšek a budou se rozdávat dárky. A možná uvažujete, že na Vánoce potěšíte někoho blízkého - nebo se sami necháte potěšit - nějakým tím herním titulem. Ovšem nyní vás nejspíš čeká spousta práce s výběrem té pravé gamesy. A právě s tímto problémem by vám měla pomoci naše série článků.

Dnešní díl se zaměřuje na současné hry, na aktuální „pecky“, které vyšly v posledních pěti měsících. Vybrali jsme pro vás tituly ze všech žánrů, a ke každému přidali odkaz na naši recenzi i na internetový obchod, kde jej můžete rovnou zakoupit za příznivé ceny. Doufáme, že si třeba nějakou hru vyberete rovnou při čtení tohoto článku – a když ne, tak alespoň najdete tip na skvělý dárek pro své blízké hráče a hráčky.

Strategie:

Company of Heroes
Hodnocení Doupě.cz: 9,3/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Company of Heroes je real-time strategie z druhé světové války. Projdete v ní invazí do Normandie, ale nečekejte klasickou RTS. Zde jde o to, že se neustále něco děje – aby ne, tohle je válka, invaze. Jediná účinná strategie zní: Zaútoč a zaber. Každá zabraná část mapy vám zaručí přísun surovin a protože jinak je získat nelze, nelze ani hrát jiným způsobem. Výsledkem je neuvěřitelně dynamická a svižná strategie, kdy se stále něco děje, stále máte co dělat a ani chvilku se nenudíte.

  
Company of Heroes

Heroes of Might and Magic 5
Hodnocení Doupě.cz: 9/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Série Heroes of Might and Magic se letos dočkala pátého dílu, který však nemají na starosti vývojáři z 3DO. Fanoušci série se však nemají čeho obávat, protože došlo k návratu starých pořádků z první trilogie. Hrdina se vrací z bojiště zpět do zázemí a pouze podporuje své jednotky. Jen klasické hexy jsou nahrazeny čtverečky, což mnozí stratégové nelibě nesou. Pokud jste se obávali ztráty jisté pohádkovosti kompletním přechodem do tří rozměrů, nemusíte se nadále strachovat, hra stojí nejen za pohled, ale i za zahrání

  
Heroes of Might and Magic 5

Heroes of Might and Magic 5 – sběratelská edice
Cena: 1399,-
Koupit hru na shop.Doupě

Sběratelská edice obsahuje DVD s kompletní profesionální českou verzí hry Heroes of Might and Magic 5; 2CD s kompletní profesionální českou verzí hry Might and Magic 9; kompletní tištěný česko-slovenský manuál; na zvláštním papíře tištěnou mapu světa; lektvar vytrvalosti (SPEED 8 v designu Heroes of Might and Magic 5); knížku artworků; 3 exkluzivní mapy pro fanoušky série, jež osvětlují některé herní události; aura hrdiny: speciální aura hrdiny, která vypadá jinak než normální aura (má vizuální efekt a třeba při multiplayeru tak poznáte pravého fanouška, který vlastní sběratelskou edici); tištěný certifikát s číslem sběralské edice; tištěný dokument popisující jednotky a jejich schopnosti; letáček se slevou na herní PC Barbone s procesorem Intel Pentium D; letáček ke stažení hry Might and Magic pro mobilní telefon přes Eurotel zdarma.

  
Heroes of Might and Magic 5

Caesar 4
Hodnocení Doupě.cz: 8,9/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Staňte se správcem jedné z provincií starého Říma. vybudujte si své město, dům po domu, ulici po ulici. Postarejte se o své občany a staňte se císařem celé říše... Budovatelská strategie Caesar vždy patřila mezi špičky ve svém oboru a čtvrtý díl odkazu svým předků dostál skvěle.

   
Caesar 4

Warhammer: Mark of Chaos
Hodnocení Doupě.cz: 7/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Taková „jiná“ fantasy real-time strategie. Nestavíte žádné základny a vaše armáda s vámi jde po celou hru. Vítězství v jedné bitvě za cenu velkých ztrát se může ukázat jako Pyrrhovo, protože pak možná nebudete schopni čelit nepřátelům v bitvě následující. Rozhodně zajímavá strategie s velkým potenciálem, který ale zůstává ne plně využit. Ale kdo ví – třeba datadisky tuto chybu napraví.

  
Warhammer: Mark of Chaos

Akční hry:

Devil May Cry 3
Hodnocení Doupě.cz: 9/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Že jsou akční hry záležitostí pro konozle? Třetí díl démonické série Devil May Cry vás přesvědčí o opaku. S gamepadem v rukách, ale případně i na klávesnici, se probíjíte věží plnou všerůznýchzrůd vstříc vašemu zkaženému démonickému bratru. V kůži lovce démonů jménem Dante si užíváte nejen nezastavitelnou krvavou akci, ale také drsný a pichlavý humor. Na PC vychází hra pouze ve speciální edici, což znamená, že můžete hrát nejen za Danta, ale i za jeho temného bratra Vergila. Chopte se gamepadů a vzhůru do boje.

  
Devil May Cry 3

Splinter Cell: Double Agent
Hodnocení Doupě.cz: 8,9/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Nejnovější díl slavné série Splinter Cell z pera Toma Clancyho (tvůrce předloh k mnoha hrám a filmům – včetně například filmů Hon na ponorku nebo Vysoká hra patriotů). Tentokrát se ale příběh Sama Fishera točí kolem toho, co to obnáší být dvojitým agentem; být spojencem teroristů a současně jim jít po krku. Opět na vás čeká stealth akce, i když na ni není kladen takový důraz jako dřív. Namísto toho se dočkáte ještě hutnější atmosféry a většího důrazu na emoce a cit pro spravedlnost. Právě poslední zmiňovaná věc pak ovlivní, jakým způsobem hru dohrajete a který z možných konců uvidíte.

  
Splinter Cell: Double Agent

ArmA: Armed Assault
Hodnocení Doupě.cz: 7,8/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Válečná hra z dílny českého studia Bohemia Interactive, tvůrců známé Operace Flashpoint. ArmA nás zavede na fiktivní současný ostrov Sahari, kde americké mírové sbory čelí útoku komunistických revolucionářů. Vy jste jeden z bezejmenných vojáků v tomto konfliktu. K dispozici máte bojiště o rozloze 200km2, celou řadu zbraní, vozidel i vrtulníků a samozřejmě i spolubojovníků v jednotce, čekajících na vaše rozkazy. A pak je tu samozřejmě multiplayer, až pro 60 hráčů.

  
ArmA: Armed Assault

Dark Messiah of Might and Magic
Hodnocení Doupě.cz: 7,7/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Taková jiná hra z legendárního světa Might and Magic. Není to strategie ani RPG... Je to totiž FPS. Přesněji řečeno fatnasy FPS s RPG prvky, propracovanou fyzikou,úžasnou atmosférou, chytlavou hratelností a podařeným level designem. Nechybělo mnoho a DMoMaM by byl perfektní hrou; nakonec je ale „jen“ hodně dobrý.

  
Dark Messiah of Might and Magic

Battlefield 2142
Hodnocení Doupě.cz: 7/10 – recenze
Cena: 1349,-
Koupit hru na shop.Doupě

Jedna z her spadajících do žánru MMOFPS – tedy multiplayerových stříleček. V blízké budoucnosti postihla Zemi další doba ledová a jediné obyvatelné území na jižní polokouli se tak okamžitě stává předmětem sporů mezi Evropským společenstvím a Asijskou koalicí. Bojovat budete po celém světě – od zmrzlého Berlína po africké pouště – za pomoci futuristických zbraní a dopravních prostředků. Pro znalce předchozích dílů „jen“ další Battlefield, pro nováčky ale téměř dokonalá multipalyeroová hra.

  
Battlefield 2142

Just Cause
Hodnocení Doupě.cz: 7/10 – recenze
Cena: 899,-
Koupit hru na shop.Doupě

Pokus zkombinovat prostředí z Far Cry s otevřeným herním světem, volností a způsobem hraní ve stylu GTA. Akční hra o tom, jak se dělá revoluce v jihoafrické republice vám nabídne obrovský herní svět, který musíte pomoci vyrvat ze spárů přívrženců proradného prezidenta. Akční a dynamická hratelnost a spousta zajímavých nápadů zde bohužel musí čelit krajně arkádovému pojetí hry, slabšímu příběhu a občasné repetetivnosti jednotlivých misí. Pokud ale nehledáte revoluční hru, ale titul, který vás dokáže pobavit a zabavit, pak dost možná Just Cause oceníte.

  
Just Cause

V následující kapitole najdete tipy na tituly z žánru RPG, sportovního a závodního a na nějakou tu adventuru.

Témata článku: , , , , , , , , , ,