Vánoční tipy 3 – konzolové pecky

Jak se blíží Vánoce, je čas pomýšlet na to, co dát druhým pod stromeček; případně co si sami přát. A proč by to nemohla být zrovna počítačová hra? A přesně na tuto variantu se zaměří naše série článků. Dnešní díl se věnuje konzolím, handheldům a nejzajímavějším hrám pro ně.
Kapitoly článku

PSP

Ace Combat X: Skies of Deception
Hodnocení Doupě.cz: 8,4/10 – recenze
Žánr: letecký simulátor

Přesun série Ace Combat z PS2 na PSP vyšel na výbornou. Hra si opět udržela svůj vysoký standard zábavnosti doplněný o špičkové technické zpracování. Ace Combat vždy vyjadřovaly odpověď na téma konzolové létání – arkádově pojatý letový model doplňovaly některé prvky simulátorů, široký výběr realistických poletuch moderní doby a hlavně strhující hratelnost stavějící na brilantně navržených misích. V málokterém simulátoru totiž budete čelit neviditelným gigantickým bombardérům či lokalizovat elektrárny podle sloupů elektrického vedené. Skies of Deception to nabízí, navíc přihazuje nelineární kampaň, zajímavý příběh a zábavný multiplayer. Co chtít ještě víc?

  

Tekken: Dark Resurrection 
Hodnocení Doupě.cz: 8/10 – recenze
Žánr: bojovka
Koupit na shop.Doupe.cz

Tekken patří mezi nejznámější a nejoblíbenější bojové hry, takže se jeho příchodu na PSP nelze divit. Tvůrci ovšem na to šli od lesa. Nepřevedli poslední pátý díl, ale jeho vylepšenou verzi, která se na konzole nikdy nedostala. Dark Resurrection nabízí neskutečně bohatou paletu hratelných postav, ke kterým přibyly dvě nové – sexy bojovnice Lili a drsný voják Dragunov. Samozřejmě nechybí nové pohyb, arény, módy atd. atd. Je toho prostě doslova fůra. Mimo jiné došlo i na výrazné obohacení možností vizuálního upravování postav. Po grafické stránce se jedná o famózní dílo, které ukáže, co vlastně PSP dokáže. Pokud si tedy chcete trochu zabojovat i po cestě do školy, nekopte do cestujících v autobuse, ale pořiďte si Tekken na PSP.

  

GTA: Vice City Stories
Hodnocení Doupě.cz: 7/10 – recenze
Žánr: akční
Koupit na shop.Doupe.cz

Prostě další díl GTA. Stejně jako v minulé hře se Vice City Stories nese na vlně jakéhosi prequelu pro původní Vice City na PS2.  Seznámíte se s Vicem, bratrem známého Lance Vance, který se zaplete do hlubin zločineckého života. Po herní stránce si Vice City Stories bere to nejlepší z předchozích dílů, přičemž nezapomíná i na nějaké novinky. Tvůrci nafoukli délku misí, připravili nové možnosti, jak si vybudovat ve Vice City řádku prosperujících podniků, nechybí multiplayerová hra atd. Navíc se vizuální stránka dočkal výrazného vyleštění, až se budete divit, jak se celé to město na tak malý disk vměstnalo. Pokud vám tedy GTA už neleze krkem, zkuste se vrátit do prosluněného města křepčícího v rytmu diskotékových šlágrů.

  

Nintendo DS

Age of Empires: The Age of Kings
Hodnocení Doupě.cz: 8/10 – recenze
Žánr: tahová strategie
Koupit na shop.Doupe.cz

Legendu jménem Age of Empires zná asi každý. I když se zdálo, že díky dotykovému displeji nebude na NDS real-time strategie problém, The Age of Kings jde trochu jiným směrem. Ano, chápete správně Age of Empires se na NDS tváří jako tahová strategie. Na první pohled svatokrádež, na druhý, třetí, čtvrtý…ďábelsky zábavná hra. The Age of Kings v sobě snoubí historické pozadí herních kampaní, jež jsou dlouhé a dostatečně rozmanité, a vše podává v uživatelsky přívětivé formě. Ani to ji ovšem neřadí do škatulky jednoduchých her, když vás bude nutit vychytrale taktizovat a měnit styl hry. Přidejte si líbivé grafické zpracování a titul nejlepší strategie na NDS má své jméno.

  

Yoshi’s Island
Hodnocení Doupě.cz: 8,5/10 – recenze
Žánr: plošinovka

Zelený (a vlastně celá řada jeho variací) dráček Yoshi se dočkal plnohodnotného pokračování oblíbené série plošinovek. A Nintendo opět dokázalo, že prostě umí. Nový Yoshi má v rukávu celou řadu nových nápadů a místy až ďábelsky obtížných úrovní, pokud je chcete tedy mít prolezlé od podlahy ke stropu a odhalit všechny ukryté bonusy. Ovšem po jejich splnění a krátkém osušení potu z čela se hned vrhnete do další. Yoshi’s Island je prostě krystalická hratelnost. Přidejte si kouzelnou grafickou stránku plnou pastelových, která dokáže neokouzlit maximálně tak zapšklé páprdy a máte další úžasnou hru pro každého.

  

42-All Time Classics
Hodnocení Doupě.cz: 8/10 – recenze
Žánr: série miniher

Nejedná se o klasickou hru, ale sbírku těch nejproláklejších deskových, karetních a kdo ví ještě jakých miniher. Najdete tu všechno od šachů, dámy, pokeru, black jacku, přes člověče nezlob se, domino, mahjong po třeba šipky a dejme tomu kulečník. Geniální výběr, u kterého se budete bavit desítky až stovky hodin. Navíc se jedná o naprosto fantastickou záležitost pro každou příležitost, ať už se jedná o několika minutové čekání na autobus po hodinové seance u Sudoku. 42-All Time Classics nenadchnou grafickým zpracováním a originalitou. Místo toho dokáže pohltit léta odzkoušenou zábavou.

  

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,