Vděčné téma dinosaurů opět na scéně

Konverze z Playstation na PC se začínají rozmáhat. Ty z nejznámějších jsou asi Final Fantasy či Resident Evil. Připravuje se ovšem taktéž konverze Dino Crisis, dinosauří střílečky, podobné nepříliš starému PC titulu Tresspasser, ovšem s několika závažnými rozdíly.
Příběh se silně podobá filmové dinosauří stařešině Jurský Park - šílený vědec provádí nepovolený výzkum v téměř opuštěné vojenské základně na jenom z tisíců malých ostrůvků kdesi ve všemocné fluiditě jakéhosi oceánu. To se ale nelíbí vládě (ať už je to kterákoliv) a posílá tam tým po zuby ozbojených příslušníků elitních jednotek. Jenže když ten dorazí, zjistí, že vládu nad ostrovem převzali dinosauři. Mno a tak je zase všechno na vás.

Tvůrci zde opět sází na hrdinu ženského pohlaví - připadne vám role štědře tvarované, jen nezbytně oblečené zrzavé Reginy, odbornice na zbraně všeho druhu. S ní budou spolupracovat dva další příslušníci týmu - Rick, specialista na počítačové systémy, a tvrďácký velitel Gale.

Velice dobrá grafika Dino Crisis je ještě zvýrazňována kompletně 3D polygonálním pozadím, které umožňuje používání nejrůznějších efektů s pohledem kamery (např. plynulý přechod jako v Tomb Raiderovi a nikoliv poněkud matoucí přeskakování na pevné "body" jako v RE). Samozřejmě nebude chybět obrovské množství zbraní, nepřátel, prý se dokonce najde i několik málo puzzlů (jen jestli se tím nemyslí "zatáhni za páku tamhle a pak přeběhni semhle ..."). Mimo krvavého (nebo co to vlastně teče dinosaurům v těle za břečku) řešení situací je zde ještě jedna možnost - pokud máte právě v inventáři vhodné lékařské propriety, lze dinosaura uspat. A následně samozřejmě zdrhat jak nejrychleji to půjde. Nebo, inu, napadá mě ještě jedna možnost, jak řešit situaci setkání s dinosaurem, když už tu máme onu ženskou hrdinku. No, raději snad ani dále nerozvádět ;).

Dino Crisis má vyjít v brzkých letních měsících. Mohlo by to být příjemné odreagování.

Diskuze (3) Další článek: Rally Masters – Race of Champions

Témata článku: , ,