Ve Scarlet & Violet dostanete legendárního pokémona hned v začátcích. Nový trailer odhalil další přírůstky do pokédexu

Za pár měsíců nás čeká nová generace pokémonů. Scarlet & Violet bude vůbec první díl hlavní série s otevřeným světem a Nintendo nám v Pokémon Directu ukázalo, co všechno v něm najdeme. Nový region se jmenuje Paldea a zahrnuje spoustu různých druhů prostředí včetně velkého města Mesagoza. Na rozdíl od ostatních Pokémon her se k legendárním druhům, kterými jsou tentokrát Koraidon a Miraidon, dostanete už na začátku. Poslouží vám totiž při přesunech. Podobně jako v Legends: Arceus na jejich hřbetech můžete běhat krajinou, plavat ve vodě i létat ve vzduchu.

Ikonickou mechanikou pro tuto generaci je Terastal Phenomenon, díky kterému pokémoni září jako krystaly a mohou využívat speciální síly. Ty se odvíjejí od toho, k jakému typu patří. Některé druhy mohou vykrystalizovat do různých typů. To platí třeba pro Eevee. Tento efekt může ovlivnit všechny pokémony a budete je moci využít jednou za bitvu. 

Pokud jste hráli Legends: Arceus ze začátku roku, tak si jednoduše uděláte představu o tom, jak bude vypadat hratelnost. I přes to ale nebudou chybět bitvy s ostatními trenéry a vyměňování pokémonů. To bude fungovat skrz Poké Portal. Skrz něj bude fungovat také kooperace až pro 4 hráče. 

S dalšími hráči budete spolupracovat i při tera raidech, během kterých se postavíte zkrystalizovaným pokémonům. Podobné bitvy si můžete pamatovat už ze Sword & Shield. 

Pokémon Scarlet & Violet vychází 18. listopadu 2022 na Nintendo Switch. Pokud se k jedné z verzí dostanete včas, tak získáte speciální verzi Pikaču s létající verzí krystalizace. Nemusíte spěchat. Dostupný bude až do konce února.

Zdroj: Nintendo Everything

Váš názor Další článek: Herní filozofie: Indie hry změnily herní svět a jejich trend nekončí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,