Vědomostní kvíz s rodinou Simpsonových!

Každý člověk v sobě chová touhu soupeřit a porážet jiné jedince, jen aby ukázal své vlastní schopnosti, sílu a um. Možností, jak toho dosáhnout, je nespočet – můžete se vrhnout po hlavě do boxerského ringu a snažit se porazit každého, kdo se vám dostane pod ruce. Nebo můžete použít poněkud kultivovanější cestu – například se zúčastnit nějaké vědomostní soutěže.

Vědomostní soutěže a kvízy si v poslední době, a především pak díky příchodu pořadů typu "Chcete být milionářem?" či "Nejslabší! Máte padáka!", získávají nejen ve světě, ale také u nás, stále lepší a lepší pozici. A co stojí za úspěchem těchto pořadů? Dnešní člověk zřejmě přišel na způsob, jak může ukázat své vědomosti a um, aniž by musela být prolita jediná kapka krve - a z tohoto hlediska tedy nezbývá než hodnotit tyto soutěže velice kladně. Nyní však můžete zapomenout na své všeobecné znalosti a soustřeďte se pouze na populární rodinku Simpsonových - právě s otázkami týkajícími se této rodiny, jejího života a jednotlivých členů domácnosti se setkáte v titulu Simpsons Trivia.

 

Samotná hra má něco přes 1 MB, nemusí se instalovat, takže se můžete vrhnout rovnou do hraní. Přivítá vás obrazovka v typickém "Simpson" stylu, těžko ji popsat, to se prostě musí vidět (konec konců se můžete podívat na obrázky - všimněte si například rozházených koblih na stolku :-). Pro spuštění samotného kvízu musíte stisknout knoflík v pravé části obrazovky a už se můžete vrhnout do řešení jednotlivých otázek. Titul Simsons Trivia je celkem pochopitelně v angličtině a ve stejném jazyce jsou napsány i otázky. K dispozici je jich v této verzi hry rovných 50, zmýlit se můžete maximálně osmkrát, poté hra končí.

 

A jaké ony otázky jsou? Některé těžší, některé lehčí, každopádně dají znalcům seriálu vzpomenout na ty nejzajímavější chvíle, které jste mohli spolu s rodinou Simpsonových za těch několik let jejího života prožít (a že to stojí za to!). Výborné jsou zvuky, při spuštění hry vás přivítá klasická znělka, kterou zná snad každý televizní divák. Také další zvuky při odpovědi na zvolenou otázku jsou výborné, rozhodně ještě více umocňují atmosféru hry (která však pro někoho může být téměř nulová). Povídání o dnešní netradiční plné hře je u konce - nezbývá než shrnout, že titul Simpsons Trivia se bude líbit především znalcům televizního seriálu a rodiny Simpsonových vůbec, zaujmout však může i ostatní z vás.

Autor hry: Tony Clemens
Homepage: Hra nemá homepage
Jazyk: Angličtina
Systém: Windows 9x/NT/2000/ME/XP

Download hry (1,2 MB) zde.

Váš názor Další článek: Další nové obrázky ze Star Trek: Elite Force 2

Témata článku: , , , ,