Velkolepé video akčního překvapení Far Cry

Zatímco se milióny hráčů celého světa rozplývají (a jistě oprávněně) nad slibně vyhlížejícími projekty Half-Life 2 a STALKER, německé studio Crytek pomalu ve svých kancelářích kutí další nadějnou first-person střílečku. Titul Far Cry bude zasazen do rozlehlých a podotýkám skvěle vypadajících venkovních lokací ostrovů v Tichém oceánu, kde bude hráč bojovat proti neznámé vojenské skupině - podle dosavadních informací spoléhají tvůrci na precizní grafiku, o které vás přesvědčí obrázky i nový trailer, zárukou úspěchu má být také jedinečná umělá inteligence. Všechny nevěřící o tom jistě přesvědčí zbrusu nový, tři minuty dlouhý trailer nebo výňatek a odkaz na jediné české interview s tvůrci hry.

 

 

"Doupě: Titul Far Cry však přes využití klasických prvků FPS her nehodlá aspirovat na titul další klasické střílečky, nýbrž hodlá vše vyšperkovat také použitím taktických prvků. Jak významně budou ovlivňovat hratelnost? Můžete nám blíže popsat zajímavý okamžik, kdy hráč využívá tyto prvky?

Christopher Natsumee: Aktuálně, taktika se projevuje vývojem postavy a odvíjí se od systému umělé inteligence, který máme v našem CryEnginu. Vskutku, naše umělá inteligence byla navržena tak, aby dokonale spolupracovala s herním prostředím, navíc v podobě, o kterou se do dnešního dne nepokusila žádná jiná hra. Ve většině titulů je AI (a postava) relativně pasivní, spoléhající se na fakt, že hráč bude s nepřáteli bojovat. Ve Far Cry je tomu však jinak - herní charaktery zde naopak převezmou taktovku a budou hráče lovit v extrémně rozmanitém terénu. Tento systém již skutečně existuje a také funguje - ti, kdož měli možnost ho otestovat, hovoří o tom, že se jedná o zcela odlišný zážitek oproti ostatním FPS hrám."

Související informace (Far Cry):
Homepage hry: http://www.farcry-thegame.com
Výrobce hry: Crytek
Distributor hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: 4. čtvrtletí 2003

Download (trailer, 78 MB): Doupě

Zdroj: Gamer`s Hell

Váš názor Další článek: Návrat do antické minulosti v nově ohlášené strategii Spartan

Témata článku: , , , , , , , , , ,