Velký přehled předplatného: co nabízejí online služby napříč platformami?

Na každé konzoli si v dnešní době můžete předplatit služby, které vám poskytují určité výhody. Co přesně nabízejí a v čem jsou jejich výhody a nevýhody?

Xbox Live Gold

Cena: 149 Kč/měsíc, 499 Kč/čtvrtletně, 1 499 Kč/ročně

Stejně jako to platilo na minulé generaci konzole od Microsoftu, tak ani na Xboxu One si bez předplatného Gold nezahrajete online multiplayer. Odůvodňuje se to tím, že díky placenému hraní po internetu může Xbox mít co možná nejlepší online infrastrukturu. S tím přichází i možnost party chatu. Bez předplatného se můžete spojit pouze s jedním hráčem.

image.png

Druhou a pro mnohé předplatitele nejzásadnější výhodou, jsou hry zdarma. Každý měsíc se střídá nabídka dostupných titulů. Bývá to z pravidla tak, že je vždy k dispozici jedna větší hra a k tomu pár indie kousků. Mimo her přímo na Xbox One ale dostanete i pár titulů pro minulou generaci, které si můžete díky zpětné kompatibilitě zahrát i na aktuální konzoli. Mimo to si ještě můžete vyzkoušet i exkluzivní demoverze. Na Xbox Store také neustále probíhají slevové akce. S Gold členstvím budete mít některé hry za ještě nižší cenu.

Pokud nastavíte svoji konzoli jako domácí, tak na ní budou výhody předplatného Gold k dispozici pro všechny ostatní účty, které předplatné nemají. V domácnosti vám tak stačí předplatit jednou a výhody bude mít každý další hráč.

Součástí předplatného je také cloudové úložiště Game DVR, skrz které můžete přenášet jak videa a obrázky, tak třeba tvořit klipy ze streamů na Twitchi a Mixeru. Obsah pak můžete upravovat přímo na konzoli v aplikaci Xbox Upload Studio.

Váš názor Další článek: Hráli jsme The Last of Us: Part II - krvavá odyssea

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,