PC | RPG

Venetica nabízí nový pohled na Smrt

Už je to nějaký ten pátek, co se vývojáři ze studia Deck 13 (Ankh, Jack Keane) naposledy zmínili o chystané hře - Venetica. Není se tak čemu divit, že se to nyní snaží dohnat záplavou nových informací, které nám zase o něco víc odkrývají opar záhady okolo titulu. Jste zvědavý s čím budete moci bojovat? A jak to bude se speciálními schopnostmi?

Venetica_05.jpgVenetica_06.jpg

Jak už jste se mohli dočíst v našem preview, hra vás zavede do Benátek 16. století, kde vám bude do pařanských rukou svěřena role mladinké Scarlett. Jakkoliv drobně a bezbraně by se však dívčina mohla jevit, ani naokamžik ji nepodceňujte. Scarlett je totiž dcerou samotné Smrti (Smrťáka, chcete-li), jež se stala obětí ďábelského Necromancera.

Na cestě za vysvobozením tatíka však dívku čeká nejedna překážka, které se bude nutné naučit překonávat. V tom by měla mimo jiné napomáhat široká paleta sečných/bodných zbraní, mezi nimiž se najdou i natolik unikátní kousky jako například "démony-ničící" Moonblade. Místo je ovšem i pro zástupce klasiky, třebas kopí a štít.

art.jpg

Jakožto potomek mocné a obávané smrti však Scarlett dostala do vínku i několikero speciálních schopností, mezi nimiž se vyjímá kupříkladu možnost mluvit s mrtvými a povolávat duchy ze záhrobí, aby vás chránili. Spoustu nadpřirozených abilit přitom bude možné kombinovat přímo se zbraněmi, a utvořit tak vskutku nebezpečně vyhlížející mlýnek na maso.

Je ovšem zvykem, že k silným zbraním a schopnostem se v každém správném RPG musí hráči nejdříve propracovat. A nejinak tomu bude i ve Venetice. Abyste se Scarlett mohli předvádět kousky před nimiž by zbledl závistí i Copperfield, budete muset hodně trénovat. Na samotném počátku hry totiž vaše hrdinka nemá ani zdání, jaký potenciál to v jejím sexy těle vlastně dříme.

Venetica_07.jpgVenetica_08.jpg

Nemlaťme ale prázdnou slámu a přejděme raději ke konkrétním příkladům. Získaná pozice (to se holt někdo umí narodit) vaší svěřenkyni umožní přecházet z reálného světa do světa stínového, v němž je na denním pořádku pokec s mrtvými přáteli. Právě zde se pak může dozvědět co dál, případně získat přístup k některým speciálním elementům hry.

I tomuto však bude muset předcházet poctivé trénování všeho, alespoň vzdáleně spojeného s nadpřirozenem. Čím zdatnější v tomto "oboru" totiž Scarlett bude, tím hlouběji se bude moci nořit do stínového světa, a tím více věcí a informací z něj bude moci získat. Postupem času bude dokonce možné přímo mrtvé požádat o pomoc.

Stínový svět ale není žádné veselé místo hodné častých návštěv. V temnotách onoho světa totiž čeká řada kreatur, toužících po lahodné krvi dcery Smrti. A své pomocníky tam má dokonce i necromancer Viktor "rád-si-hraju-se-smrtí", jenž prahne po životě Scarlett, která ho může jako jediná ohrozit na jeho cestě ke světovládě a neomezené moci.

art2.jpg

Že se tvůrcům nápad se stínovým světem skutečně zamlouvá dokazují i další možnosti, které toto místo nabízí. Spolu se Scarlett ho budete moci využívat třeba jen k schování před pronásledovateli z reálného světa, kteří tam za vámi zkrátka nemůžou. Ale pozor! Všechny, které ve skutečném světě zabijete, na vás budou tam dole čekat.

A díky magické povaze stínového světa získají i speciální schopnosti, ve většině případů omezené na pouhou transformaci v obrovskou potvoru obrněnou svaly a obdařenou nadlidskou silou a výdrží. Když ale bude nejhůř, můžete si na pomoc povolat tamější stvoření, již za vás (možná neochotně, ale koho to zajímá) položí svůj život. Tedy neživot. No, víte jak to myslím.

Zdroj: Worthplaying

Dostupné pro: PC, X360
Žánr: RPG
Výrobce: Deck13 | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 2009
  • Sexy hrdinka
  • Jednoduchý soubojový systém
  • Příběh
  • Velká HW náročnost
  • Nedotažené souboje
  • Lineárnost
  • Repetetivnost
Váš názor Další článek: WAR Online rozšířen o nové povolání?

Témata článku: , , , , , , , , ,