Venku je první trailer, tuna obrázků a nové informace o RPG ELEX

Chystané akční RPG ELEX od legendárních vývojářů ze studia Piranha Bytes o sobě odhaluje nové informace. Venku je i první trailer.

To, že němečtí tvůrci legendární série Gothic ze studia Pyranha Bytes chystají novou hru ELEX, již nějakou dobu víme. Díky akci RPC 2016 se o samotné hře konečně dozvídáme něco víc. Bude se jednat o hru mísící sci-fi a fantasy umístěnou do post-apokalyptického světa, ve kterém se magie střetává s technologií.

Představte si nádhernou planetu obydlenou miliardami lidí, ve které civilizace a technologie jen vzkvétá – planetu Magalan. Pak ale spadl meteorit a to uvrhlo místní občany do války o přežití. V centru bojů je element ELEX, neomezený zdroj energie, který může pohánět stroje, otevírat dveře či změnit život do jiných forem.

elex_22.jpgelex_1.jpgelex_2.jpgelex_3.jpgelex_4.jpgelex_5.jpgelex_6.jpg

ELEX přinese jednak bájný magický svět, ale také bude plný ruin po kdysi vzkvétající civilizaci. V nové společnosti se vytvořily nové frakce, a to Berserkeři z Edanu, Albové z Xacoru, Knězi z Ignadonu a Psanci z Tavaru. Každá z frakcí má své vlastní záměry a nabízí vám jiné možnosti a záleží jen na vás, ke komu se přidáte a jak ovlivníte zdejší svět. Vaše rozhodnutí vás však mají doprovázet skrz celou hru. 

elex_7.jpgelex_8.jpgelex_9.jpgelex_10.jpgelex_11.jpgelex_12.jpg

Hra vám navíc nebude dělat bariéry, kam můžete a nemůžete vkročit, dokonce můžete používat i jetpack. Ve hře můžete hned na začátku jít do všech pěti regionů s tím, že se tam setkáte s místními příšerami tak, jak to bylo v sérii Gothic. Pokud se tedy chcete dostat kamkoli, budete se muset umět bránit a v tom vám nechá hra otevřené dveře.

elex_13.jpgelex_14.jpgelex_15.jpgelex_16.jpgelex_17.jpgelex_18.jpg

Ve hře je skutečně rozsáhlý arzenál zbraní od mečů, seker, luků a kuší po plazmové pušky a plamenomety. ELEX se bude opět řídit po vzoru Gothicu a není zde klasický systém tříd. Pouze to, kam budete investovat vaše zkušenosti rozhodne o tom, zda budete spíše kouzelník, válečník či střelec.

elex_19.jpgelex_20.jpgelex_21.jpg

Jak se vám propojení fantasy a sci-fi líbí? ELEX sice zatím nemá oznámené datum vydání, ale ví se, že vyjde jak na PC, tak na konzole. Snad se o hře na E3 dozvíme ještě víc.

elex_23.jpgelex_24.jpgelex_25.jpgelex_26.jpgelex_27.jpgelex_28.jpg

Diskuze (1) Další článek: GTA 5 pod náporem modifikací: fotorealismus na dosah

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,