Videohry mají své muzeum

Ano, je tomu tak – videohry jako takové, mají za sebou již pár desetiletí historie a dnes jsou značným fenoménem. Popravdě si přiznejme, že snad každý člověk žijící v moderním světě, se musel setkat s touto popkulturou. Od dob stařičkého pongu až po dnešní PS3 s revolučním Cell procesorem se setkáte v Národním Centru pro Historii Elektronických her (The National Center for the History of Electronic Games), které bylo včera oficiálně otevřeno v New Yorku.

Centrum spadá pod Strong National Museum of Play a v jeho depozitáři je více než 15 000 exemplářů, mezi kterými najdeme hry, samotný hardware a také spoustu věcí, které se her také týkají - od reklam a herních časopisů po hračky a art booky. Pokud toto muzeum navštívíte, můžete si spoustu těchto exemplářů vyzkoušet a nechat se zanést do historie.

Celá výstava má být otevřena až do roku 2012, což je šance pro vás, začít si šetřit na letenku do Spojených států. Pokud se vám ale za velkou louži nechce, můžete zamířit i do Anglie, kde se nachází podobná výstava nazvaná Národní Videoherní Archív (National Videogame Archive). Zde sbírají a uchovávají videohry pro budoucí generace tak, aby se ony mohly vyhnout případným chybám, které byly napáchány doposud. Rozhodně navštivte stránky amerického muzea, na kterých se dočtete mnohem více informací.

Zdroj: Eurogamer

 

Váš názor Další článek: Steam hostil alpha verzi Merchants of Brooklyn

Témata článku: , , ,