Vietcong slaví 20 let. Jak dlouho vám trvalo, než jste v tunelech objevili Hawkinsovu baterku?

Vietcong sice neměl ve světě takový ohlas jako Mafia, ale mezi českými hráči je to legenda na podobné úrovni. Od vydání uběhlo už 20 let a tahle akce z války ve Vietnamu stále baví díky svým rozmanitým misím, výborné akci a ikonickému českému dabingu. Mnozí hráči určitě vzpomínají na tunely, ve kterých ne každý věděl, že má hlavní hrdina Steve R. Hawkins ve výbavě baterku, a tak se snažili prodírat tmou, jak se jen dalo. 

K tomuto výročí Jarek Kolář, který na Vietcongu s týmem Pterodon pracoval, vydal vývojářský deníček z roku 2000. V tu dobu ještě měl být tento projekt adaptací Ramba. Můžete nahlédnout na proces vytváření modelů nebo tehdejší motion capture. Na závěr padlo, že se vydání původně plánovalo už na rok 2001. Jak ale dnes už dobře víme, po Rambovi ve hře nezbyla ani zmínka a Vietcong vyšel až v roce 2003.

Věc, která při vzpomínání zamrzí, je fakt, že si Vietcong v současnosti nemůžeme legálně pořídit, pokud nepočítáme krabicovky. Na žádné digitální distribuci se neobjevil. Je šance, že se v budoucnu možná ještě ukáže, ale moc šancí tomu nedáváme. Obliba u fanoušků ale ani přesto neklesá. Důkazem toho je třeba nedávno vydaná remasterovaná verze od fanouška, kterou zdarma najdete na ModDB. Další z fanoušků pracuje rovnou na remaku, ze kterého můžete vidět pár obrázků na Twitteru

Nesmíme zapomínat ani na rozšíření Fist Alpha, ve kterém jsme si zahráli za seržanta Douglase, kterého Hawkins nahradí. Poté také přišlo ještě jedno rozšíření. Red Dawn vydal Pterodon jako doplněk zdarma a zaměřoval se hlavně na multiplayerový obsah. Dva roky po jedničce pak vyšel Vietcong 2, který ale nedokázal dosáhnout na kvality svého předchůdce. 

Diskuze (15) Další článek: Recenze hry WWE 2K23. Ještě větší, ještě silnější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,