Víkendová herní polévka 1/2009

Neděle se přehoupla do své druhé poloviny, a to v praxi znamená, že už zbývá jen necelých 24 hodin, než se začnou virtuální stránky internetu plnit novými herními informacemi. Ještě než se tak ale stane, je na místě shrnout zajímavé zprávy z aktuálního týdne, na něž se v našem zpravodajství z toho, či onoho, důvodu nedostalo.

Jak se říká, to nejlepší sice patří na konec, ale sami uznáte, že v tomto případě nešlo čekat. Zkrachovalí vývojáři z 3D Realms totiž sestřelili zvěsti o tom, že Take-Two nabídlo za značku Duke Nukem (a dost možná i za odvedenou práci na posledním dílu) astronomických 30 milionů dolarů. Jeden ze zakladatelů studia, Scott Miller, to uvedl v rozhovoru pro zahraniční server Shacknews, kde se nechal slyšet, že by takovou nabídku vzali bez váhání. Fandům svalnatého drsňáka tak zbyly oči pro pláč.

To vyznavači adventur se mohou radovat. Tvůrčí formace Telltale, která na trh dopravila vynikající sérii Sam & Max, totiž aktuálně pracuje na dalším podobném projektu, jehož představení bychom se s trochou štěstí mohli dočkat již na letošní E3. A i když není o nové hře nic bližšího známo, přece jen se na veřejnost dostala jedna důležitá zpráva. Opět se dočkáme epizodického obsahu, který, jak firma Telltale dokázala, může být úspěšný.

Pokud dáváte přednost něčemu epičtějšímu, vřele doporučujeme počkat si na skvostně vypadající RPG End of Eternity od studia tri-Ace, jež se SEGA zavázala dopravit i na evropský trh. Avšak pod názvem Resonance of Fate. Proč? Nevíme. Víme však, že čekání si můžete zkrátit otestováním multiplayerového dema Red Faction: Guerrilla, které bude možné stahovat jak na X360 tak na PS3, a to již tento čtvrtek. Uvnitř na vás budou čekat dvě mapy, devět zbraní, 5 backpacků a 15 odemykatelných levelů z plné hry.

Přestože jsme pro většinu hráčů dost možná nejzajímavější zprávu prozradili hned na začátku, ani konec první Víkendové herní polévky nezůstane bez šťavnaté informace. Vývojáři ze studia Croteam totiž prozradili, že aktuálně pracují na dvou různých projektech, přičemž jedním z nich je i pokračování legendární akční série Serious Sam. Po nějakých čtyřech letech se tak fandové téhle šílenosti (v dobrém slova smyslu) dočkají dalšího plnohodnotného dílu.

P.S.: Málem bychom zapomněli. Oficiálního představení se dočkal i pátý Kytarový hrdina, jehož vydání je předběžně naplánováno na konec aktuálního kalendářního roku. Z nového tracklistu tvůrci vypíchli jména jako Kings of Leon, Bob Dylan, či The Rolling Stones.

Zdroj: Shacknews, Eurogamer, Worthplaying

Váš názor Další článek: Hry s dvouletou zárukou?

Témata článku: , , , ,