Víkendová herní polévka 11/2010

Další VHP je tady a tentokrát se do ní pustím bez velkých keců. Vedení Ubisoftu prozradilo, že PC verze netrpělivě očekávaného pokračování populární série Splinter Cell se zpozdí. Naštěstí však jen o nějaké dva týdny, což znamená, že ještě před koncem příštího měsíce vás bude vyhlížet z regálu vašeho oblíbeného obchodu.

Co je příčinou drobného škobrtnutí nikdo neuvedl, avšak šušká se, že za problémy stojí hráči nenáviděný DRM systém, který v posledních dnech a týdnech musí čelit stupňujícím se útokům hackerů. Webová Ultima se něčeho podobného naštěstí bát nemusí, díky čemuž jsme se tento pátek dočkali spuštění otevřené bety, do níž se stále můžete registrovat.

sp4.jpgsp6.jpg

Jako správný herní žurnalista jsem se bez váhání pustil do testování, které však skončilo fiaskem. Na Lord of Ultima jsem se skutečně těšil jenže výsledný produkt nenaplnil má očekávání. A to i navzdory skutečnosti, že je hra na pohled líbivá a vskutku propracovaná; tedy, z toho, co jsem měl za den hraní možnost poznat. Prostě mi nesedla.

Lead and Gold mě doufám ohromí alespoň o chlup víc. Aktuálně se nachází v konečné fázi betatestování, přičemž tvůrci slibují, že to tahle netradiční akce stihne na trh k 8. dubnu. Stahovat ji budete moci skrze Steam, přičemž pokud za ni zaplatíte již nyní, Valve vám z konečné ceny, jež se pohybuje pod hranicí 15 dolarů, strhne 10 procent.

lead_and_gold_12oct_4.jpglead_and_gold_12oct_5.jpg

U prvního DLC pro interaktivní thriller Heavy Rain se slevou asi moc počítat nemůžete. Na druhou stranu, nutno tvůrcům přiznat, že cena je už tak relativně nízká. Taxidermist bude k dostání za necelých 5 dolarů, přičemž na Playstation Network by měl strašit již od 1. dubna. Ti z vás, kteří si titul předobjednali pak tohle DLC dostanou zdarma.

Firewalker, rozšiřující balíček pro Mass Effect 2, bude kupodivu taky zdarma. Tedy, pouze pro členy Cerbera, ale i tak. Ostatní si ho budou muset hezky zaplatit. Peněženky, v tomhle případě spíš kreditky, můžete začít otáčet vzhůru nohama již za pár dnů. Konkrétně v úterý, 23. března.

Pokud byste svoje chechtáky raději utratili za něco většího a lepšího, jsme rádi, že to nebude adaptace Stmívání. Ačkoliv se kdysi vývoj několika her z tohoto univerza oznámil (již vydané mobilní hříčky nepočítáme) po všech se tak nějak slehla zem a Edward a Bella zůstali ochuzeni o svá virtuální alter-ega. Díky bohu!

Analytici však v nedávné zprávě potvrdili, že kdokoliv drží práva na videoherní konverzi, udělal velkou chybu, když si nechal tuto příležitost ujít. Podle zběžných odhadů má ta chyba prý cenu několika desítek milionů dolarů. My dotyčnému, nebo dotyčným, naopak děkujeme a pevně věříme, že si za svým rozhodnutím budou stát až do chvíle, kdy celá sága zahučí do propadliště dějin.

A na závěr něco oficiálnějšího. Organizace BAFTA konečně rozdala herní ceny, které podle očekávání ovládlo druhé Drakovo dobrodružství. Uncharted 2 totiž vyhrálo jak v kategorii akčních her, tak mezi soundtracky, příběhy, či zvuky. Tu nejcennější cenu, za hru roku, však sympatickému dobrodruhovi vyfoukl ušatý strážce zákona, jenž mimo to zabodoval i v kategorii nejlepší hratelnosti.

P.S.: Jo, ještě něco. Dnešní VHP jsem vybavil krátkým videem z prvního dílu nové série South Parku, v němž se objevili exkluzivní záběry z Tiger Woods PGA Tour 11. Tak co, líbí se vám nový směr, jakým se lidé z EA Sports s touto sérií vydali?

Zdroj: Joystiq, Eurogamer, Shacknews

Diskuze (1) Další článek: Nový týden: ožehavá témata

Témata článku: , , , , , , , , , ,