Víkendová herní polévka 12/2009

Mohli jste doufat, mohli jste se modlit, mohli jste škemrat, ale je vám to prd platné. Teď samozřejmě mluvím o fanoušcích Falloutu 3, jenž se nedávno dočkal v pořadí již pátého, ale zároveň i posledního, DLC z pera (ehm, klávesnic) studia Bethesda. Tihle chlapíci totiž povětšinou drží své slovo, a dost možná definitivně opouštějí apokalypsou zničený svět s mutací zprasenými obyvateli.

Pokud jste ale, stejně jako my v redakci, doufali, že se teď tahle tvůrčí firmička vrhne na další díl populární fantasy série The Elder Scrolls, musíme vás rovněž zklamat. Todd Howard, herní ředitel, sice potvrdil, že v současné době pracují na nějaké velké hře, ale jedním dechem doplnil, že se v žádném případě nejedná o pokračování TES. Aktuálně prý s touto sérií nemají žádné plány.

To Valve by plány mělo. Přeci jen, na třetí epizodu druhého Half-Lifu čekají fandové jak na smilování, zatímco Left 4 Dead 2 je stále stíhán kritikou. není divu, že tahle společnost potřebuje něco, co by jí u hráčů trochu vylepšilo image. A proč nevyužít něco, co se těší obrovské popularitě. Podle nejnovějších informací se tak Team Fortress 2 podívá nejen do komiksového světa, ale rovněž na televizní obrazovky.

Než se ale začnete předčasně radovat, je třeba upozornit, že na televizní, či filmový přepis téhle povedené akce přišla řeč jen tak okrajově a nešlo tudíž o žádné oficiální potvrzení existence podobného nápadu, nebo dokonce probíhající pre-produkce. Jestli se proto chcete z něčeho radovat, upřete své sny a touhy spíše ke komiksu. Gabe Newell totiž v jednom rozhovoru prozradil, že se kvůli němu spojili s Michaelem Avonem Oemingem, jenž je nejen schopný vypravěč (Thor: Blood Oath, Wings of Anansi), ale taky kreslíř ( B.P.R.D.: The Soul of Venice, Bastard Samurai).

Naproti tomu drtivá většina zamětnanců Realtime Worlds, studia stojícího v pozadí netrpělivě očekávaného MMO All Points Bulletin, toho moc kloudného nenakreslí, a proto se rozhodli urvat si pozornost hráčů jiným, pro většinu jistě mnohem příjemnějším, způsobem. Na světlo světa totiž pronikla zpráva, že APB dost možná nebude vyžadovat $15 měsíční poplatek. No, nezní to krásně?

A ještě hezčí to bude, pokud se to ukáže býti pravdou. Nevíte-li ale co z penězi, které jste si odkládali bokem na žold pro svého virtuálního vojáka, možná vám můžeme poradit. Stále populárnější server GoG.com (Good Old Games) se nedávno rozrostl o další skvělou hříčku - Lord of the Realm 3, již je možné z jejich serverů stáhnout za nádherných $5.99.

Dáváte-li ovšem přednost něčemu novějšímu, třeba vás potěší rozhodnutí EA dopravit velice populární mód Commander's Challenge z PC rovněž na X360 a PS3. Z obou služeb ho bude možné stáhnout ještě před koncem tohoto roku, a to za jednotnou cenu $9.99 (aka 800 Microsoft Points). A stejně jako v PC verzi se budete muset utkat s všemožnými nástrahami napříč 50 složitými úrovněmi, abyste prokázali, že víra vložená ve vaše velitelské schopnosti má své opodstatnění.

Stejně jako posledně, a předposledně, a před tím taky (a tak dále, však to už znáte), jsme si pro vás na samotný závěr schovali malou třešinku. Studio Blizzard oznámilo, že se v rámci oslav pětiletého výročí MMORPG World of Warcraft (ten čas ale letí) dočká updatu jeden z oblíbených dungeonů z původní hry - Onyxia's Lair. Chcete-li vědět, co nového vás čeká, kromě vybevní s upravenými statistikami a vlastnostmi, jistě si to nenechte ujít.

Zdroj: Shacknews, GGmania, 1UP

Váš názor Další článek: Nový týden: Myslete nejen na hraní

Témata článku: , , , , , , , ,