Víkendová herní polévka 13/2010

Ještě než se hezčí polovičky začnou řezat šňůrou od monitoru, pouze pro jejich vlastní dobro, samozřejmě, je třeba připomenout si co se v uplynulém týdnu událo ve světě. A i když toho tentokrát není moc, pár zajímavých věcí se přeci jen urodilo.

Kupříkladu se na trhu objevila předražená-na-nic-hračka iPad, pro níž Apple rovnou vydal i celou řadu her v cenovém rozpětí od $4.99 do $14.99. Za necelých pět dolarů si budete moci otestovat třebas Worms HD, Top Gun či Duke Nukem 3D. Za příplatek 10 babek vás pak pro změnu potěší Call of Duty: World at War - Zombies nebo Need for Speed: Shift.

Dáváte-li přednost kvalitnějším herním zařízením, třebas třetímu Playstationu, třeba vás potěší, že Sony slaví s exkluzivně pro toto zařízení vzniknuvším MMO - Free Realms - docela solidní úspěch. Hra si již zajistila 10 milionů stabilních hráčů a dá se očekávat, že tohle číslo do budoucna ještě poroste. Zvlášť, když jich jen za minulý měsíc přibyly dva miliony. Gratulujeme.

Hrám sanfranciské tvůrčí pobočky společnosti SEGA se už tolik nedaří. Herní adaptace Iron Mana nebyla nic moc, druhý díl asi laťku žánru taky nezvedne a vedení japonského gigantu se proto rozhodlo celé studio zavřít. Vydání  již zmíněného Iron Mana 2 by to nicméně ohrozit nemělo.

A i kdyby ano, upřímně pochybuji, že by to někomu nějak výrazněji vadilo. To případné zrušení Blur by zamrzelo víc. V Bizarre Creations si jsou naštěstí vědomi velkého zájmu o svůj titul a proto se rozhodli všem majitelům X360 umožnit vstup do bety. Prý již 6. dubna. Zastánci PC či PS3 ovšem mají smůlu.

VIDEO: 2636 'Blur - trailer'

"Stačí nám otevřena beta pouze na jedné platformě," vysvětlil lead designer hry, Gareth Wilson. "Neboť potřebujeme nashromáždit data týkající se výhradně využívání aut, power-upů, či oblíbenosti jednotlivých okruhů. A upřímně řečeno, k tomu nepotřebujeme rozjet betu na každém podporovaném stroji."

Co se dá dělat. Pokud byste ale na vašem stolním stroji přeci jen rádi rozjeli něco "nového", doporučím vám demoverzi Serious Sam HD: The First Encounter, která je nově k dispozici na Steamu. Jestli vás ani tahle ukázka nepřesvědčí ke koupi plné verze, tak už vážně nevím co.

Serious_Sam_HD_obr10.jpgSerious_Sam_HD_obr11.jpg

A na závěr něco pro pobavení. Peter Dille, ředitel SCEA, se v jednom z rozhovorů rozplýval nad ovladačem Move, s kterým prý, narozdíl od Wii, bude možné hrát i "opravdové" hry, neboť je mnohem propracovanější a disponuje kvalitnějšími senzory pohybu. To se to dělají ramena, když jen stačilo zdokonalit, co vymyslel někdo jiný. A jestli mi tady nějaký sonyboy zase začne vykládat, že "nic neokopírovali, že se jenom inspirovali" tak ho přetáhnu nunchakem po hlavě.

P.S.: Zase bych na něco zapomněl. Organizace ESRB v současné době hodnotí "škodlivost" PS2 verze Syphon Filter: Logan's Shadow. Že by speciální agent Gabriel Logan rozšířil pole působnosti?

Zdroj: Shacknews, Joystiq, Eurogamer

Váš názor Další článek: Nový týden: Mafie a Assassíni

Témata článku: , , , , , ,