Víkendová herní polévka 15/2009

První zářijový týden je u konce, a proto by měla dnešní Víkendová herní polévka začít nějak originálně. Třeba pravděpodobně nejkratším tiskovým prohlášením v celé historii herního průmyslu. Společnost Sega totiž prozradila, že se parádní Valkyria Chronicles v zimě příštího roku dočká DLC. Tečka. Vážně, to je všechno. Žádný název, žádný popis obsahu, žádná cenovka. Ale tak snad to japonští byznysmeni brzy napraví.

Ještě že kolegové ze Sony byli mnohem sdílnější, když zmínili, že pokračování akčněadventurního Uncharted půjde na trh i ve speciální limitované edici nazvané Fortune Hunter. Ta bude, kromě hry, obsahovat ještě art book, voucher na zatím neupřesněné DLC a přesnou repliku dýky, jež v příběhu Among Thieves sehraje klíčovou roli. Není to sice tak kulervoucí jako sběratelská verze Modern Warfare 2, ale za pozornost to jistě stojí.

Problém je ovšem v tom, že se vývojáři z Naughty Dog podívali do výkladového slovníku na označení "limitovaná" a "sběratelská", díky čemuž nebude možné tuto edici pořídit v žádném obchodě. Několika šťastlivcům tak bude rozdána na základě jiných preferencí, než kolik mají aktuálně v peněžence, které však prozatím zůstávají velkou neznámou. Sony totiž ohledně způsobů jak se k edici dostat mlží, a zatím můžeme tak maximálně doufat, že budou při svém rozhodování myslet i na zemičku v srdci Evropy.

Studio Runic Games, zformované z odpadlíků z Flagship, naštěstí myslí na všechny, a i my v Evropě si tak budeme moci pořídit další z řady klonů Diabla - Torchlight. K dispozici bude tohle klikací RPG pouze digitální cestou, přičemž z pavučiny internetu ho vysvobodíte za necelých 20 dolarů. A to již 27. října! Pokud se vám nechce čekat, a rádi byste pro herní svět něco udělali hned, můžete se přihlásit do bety MMO gamesy ze světa Star Treku.

Tvůrčí tým Cryptic totiž mezi internetové závisláky hodil přihlášky, na jejichž základě bude vybírat testery pro uzavřenou betu své onlinovky, jíž by na trh rád dopravil někdy před koncem března příštího roku. Start bety je naplánovaný na ... brzo. To Lord of the Rings Online už dávno odstartoval a stále se těší přízni zarputilých hráčů. A za jejich vytrvalost se je studio Turbine rozhodlo odměnit dalším stažitelným přídavkem, pojmenovaným Siege of Mirkwood.

Jak už název napovídá, add-on by měl po herní stránce rozšířit les Mirkwood, skrze nějž se budete muset probojovat až do pevnosti Dol Guldur, v níž na vás čekají nové instance a raid pro 12 hráčů. Samozřejmostí pak jsou i nové skilly, questy, předměty a dokonce i zvýšení levelu na krásných 65. Jak to bude s maximální možnou výškou levelu v novém Star Wars MMO je ve hvězdách.

Na druhou stranu, za to jen stěží mmůžeme nadávat vývojářům, kteří zatím casual verzi téhle onlinovky oficiálně nepotvrdili. Nicméně zákulisní šeptanda naznačuje, že by v Sony Online Entertainment rádi přitáhl k tomuto univerzu i víkendové hráče, a co může být pro tento účel lepší než onlinovka plná miniher s otřesně zmalovanými charaktery. Ale radši nebudeme kreslit Jar Jar Binkse na zeď.

Závěrem tu máme prozměnu zase jednou jobovku. Za velkou louží ukončilo provoz další z tvůrčích studií. Tentokrát se jedná o BottleRocket, firmu, jež se podepsala třebas pod podprůměrnou akci Splatterhouse. Fandové tamějších vývojářů však můžou být relativně v klidu. Zakladatel BottleRocket totiž potvrdil, že už vážně uvažuje o zformování nového studia, které by se mohlo vrhnout do práce dost možná již příští rok.

Zdroj: 1UP, CVG, Shacknews

Diskuze (1) Další článek: Nový týden: Batman zachraňuje výročí Doupěte

Témata článku: , , , , , ,