Víkendová herní polévka 15/2010

Dneska jen v rychlosti. Druhý díl Supreme Commander se dočkal patche s označením v1.11, který si prý výrazným způsobem pohrává s umělou inteligencí. Mimo to svými nenechavými prstíky z jedniček a nul opraví i několik drobnějších chybek, díky nimž se hra stane ještě plynulejší a uživatelsky sympatičtější. Navíc ho nemusíte nikde lovit, protože se o vše postará Steam.

Tvůrčí firma Pendulo Studios, zodpovědná za populární sérii adventur Runaway, se patchem sice pochlubit nemůže, za to ale nabídne "Další velkou věc". Doslova. Nejnovější projekt, na němž tamější programátoři pracují, je pojmenován The Next BIG Thing a herní žurnalisti se začínají hádat, zda-li jde o finální název hry, či nikoliv.

1.jpg2.jpg

Ať už to ale bude jakkoliv, běžný hráč se tak jako tak může těšit na další kvalitní adventuru protkanou humornými scénami i dialogy, stavějící na propracovaném příběhu, plném dějových zvratů a šílených monster. No jo, fakt. A dokonce už jsou k dispozici i první obrázky.

Spoustu obrázků najdete už i k Lost Planet 2, přičemž ti všímavější z vás jistě postřehli, že se na nich čas od času objeví partička Locustobijců z Gears of War, jež si v multiplayerové části hry odbude malé cameo. K nim se navíc nově přidají Frank West z Dead Rising a Monster Hunter. Společně s Albertem Weskerem tak znamenají pět důvodů, proč si nové Lost Planet nenechat ujít.

VIDEO: 2614 'Lost Planet 2 - Gears of War'

Stejně jako Metal Gear Solid: Peace Walker, na který se budou v červnu určitě stát fronty. Dost možná ale titul tentokrát pohoří v Japonsku, kde se bude prodávat pouze v cenzurované verzi. Alespoň to tvrdí server Adriasang, podle nějž tvůrci museli ze hry odstranit jakýsi "standardní element, klíčový pro MGS", aby zachránili rating C, tedy pro hráče od 15 let.

Tvůrci to jistě udělali pouze pro dobro křehké hráčské psychiky, avšak netřeba se zneklidňovat. V Austrálii totiž nedávno dokončili další nesmyslný výzkum, díky němuž tamější vědci odhalili, že násilné hry nemají žádný zvláštní dopad na spánek. Gratulujeme a tleskáme. Rodiče na svá dítka v bílých pláštích musí být jistě pyšní.

 

A rychlovka na závěr. Vývojáři podepsaní pod retro-remakem Bionic Commando, či Wanted: Weapons of Fate, si založili nové studio - Might and Delight - jež aktuálně vyvíjí další "retro" hříčku, nejspíš opět pro XBLA, potažmo PSN. Přejeme hodně úspěchů.

Zdroj: Shacknews, Joystiq

Váš názor Další článek: Nový týden: válečná vřava

Témata článku: , , , , , , , , ,