Víkendová herní polévka 16/2009

Minule jsme začínali nejkratším tiskovým prohlášením, tak dnes prozměnu zkusíme nejoriginálnější. Courtney Love, vdova po Kurtu Cobainovi, jejímž poznávacím znamením je, že neustále vypadá, že je pod drogami, se rozhodla soudit s gigantem Activision kvůli blížícímu se pátému dílu úspěšné hudební série Guitar Hero. V zatím posledním pokračování se totiž měl objevit i její muž, aby zazpíval dvě ze svých skladeb, s čímž jeho žena nesouhlasí.

Prý se jedná o nekrofilní nápad a Courtney proto hodlá z Activisionu vysoudit i poslední cent. Zdá se, že úplně zapomněla, že Activisionu podepsala souhlas. Tak mě napadá, nevychází jí náhodou teď někdy nové CD? Ještě, že s třetím Tropicem žádné problémy nejsou, vývoj spěje zdárně kupředu, díky čemuž mohli Haemimont Games vypustit i 1,1 GB velkou demoverzi, která vám nabídne k otestování tutorial a dvě příběhové mise.

A očividně se daří i Uncharted 2: Among Thieves. Zástupci Sony totiž prozradili, že tvůrčí studio Naughty Dog již ukončilo práce na titulu a označilo ho cedulkou GOLD. Na trhu by se tedy Nathan Drake měl objevit v termínu. A stejně tak i třetí Forza, jež stejně jako lovec pokladů dosáhla zlatého statutu. Aby toho ale nebylo málo, již 24. září by se měla na Xbox Live objevit hratelná ukázka, složená z pěti aut a tratě Camino Viejo.

Své demoverze by se přitom měl dočkat i Metal Gear Solid: Peace Walker. Podle posledních zpráv si ho prý budou moci vyzkoušet návštěvníci blížící se Tokyo Game Show, kteří si ho budou moci stáhnout do svého přístroje, zatímco budou třeba čekat v řadě. Vydání plné hry je ovšem stále plánováno až na příští rok. Škoda.

No, a na závěr dnešní krapet řídké herní polévky tu máme jednu nepříliš dobrou zprávu. Nový Wolfenstein se totiž, stejně jako Wii verze Madden NFL 10, potýká s nezájmem hráčů. Do dnešního dne si údajně tuto kritikou kladně hodnocenou akci pořídilo pouhých 106 tisíc zájemců. Nejvíc kopií se přitom prodalo na X360 (59 tisíc), který pak následovalo PS3 (30 tisíc) a PC (17 tisíc).

Analytici ovšem očekávají, že prodeje ještě výrazně narostou, neboť uvedená čísla zaznamenávají pouze krátký časový úsek. Nechme se překvapit.

Zdroj: 1UP, Shacknews

Diskuze (2) Další článek: Nový týden: na okno dopadal déšť

Témata článku: , , , , , , ,