Víkendová herní polévka 18/2009

I přesto, že dnešním dnem víkend v podstatě nekončí, je krapánek hektický, což se chtě nechtě promítne i do aktuální VHP, která, jak si nedávno "postěžoval" jeden můj kamarád, nikdy nedosáhne krásné, kulaté stovky. Přesto je ale pro vás připraveno několikero zajímavých zpráv, takže s chutí do toho.

A jak jste si již pomalu mohli zvyknout, začneme nečím negativním. Pár zahraničních distributorů totiž změnilo datum vydání sci-fi RPG Alpha Protocol z 6. října až na léto příštího roku. Sega se k tomu sice zatím nijak nevyjádřila, nicméně jedním ze zmíněných distributorů byl i řetězec GameStop, díky čemuž není nad touto informací radno jen tak mávnout rukou.

Rukama i nohama ovšem můžete zběsile mávat, pokud jste fanoušky online akce Battlefield Heroes. Společnost Electronic Arts totiž prozradila, že hru hraje již více než dva miliony vojáků a vojand, což by dost možná mohlo být odměněno nějakou sympatickou promo akcí. A kdyby náhodou ne, 30. září vychází update Heroes of the Fall; ten by mohl na chvíli vystačit.

Stejně jako "zdlouhavý" Metal Gear Solid 4, jenž se možná dočká výrazné obměny. Hideo Kojima je totiž přesvědčený, že když můžou vlastním ovladačem disponovat hříčky jako Guitar Hero, či Wii Fit, zvládne to i Solid Snake. Údajně už se na něm pracuje (nejspíš bude mít něco společného s Natalem), ale prozatím není známo nic podrobnějšího.

Dost podorbných informací už ale máme o Wii Sports Resort. Jakkoliv neuvěřitelně to může znít (alespoň já to vážně nechápu), téhle srandy se jen ve Spojených státech do dnešního dne prodalo téměř 1,5 milionu kopií. Kam to ten svět spěje?! Nintendo si každopádně zaslouží gratulace, neboť všem kolegům z branže stabilně dokazuje, že i z naprostého minima lze vyždímat až směšné maximum.

A na závěr něco na odlehčení. Internetem již koluje druhá epizoda 'Making of Borderlands' s třeskutě vtipným průvodcem - Claptrapem. Nehledě na to, co si myslím o technickém zpracování Borderlands, či o hře samotné, tohle byla trefa do černého, za kterou můžeme být tvůrcům vděční. Víc takovýchto "trailerů" a hry se budou prodávat jak rohlíky.

P.S.: Málem bych zapomněl, fandové experimentálních hříček, v tomto případě The Last Guardian, se budou muset smířit s tím, že se pro hru nepočítá s multiplayerem. Upřímně, nejsem si ani moc jistý, jak by konkrétně v tomto případě měl vypadat.

Zdroj: 1UP, Joystiq

Váš názor Další článek: Nový týden: Star Wars napřahuje světelný meč

Témata článku: , , , ,