Víkendová herní polévka 21/2009

Uplynulý týden toho přinesl docela dost, tak se na to bez většího otálení vrhněme. Společnost Electronic Arts nedáno pro poslední ročník své fotbalové série spustila službu FIFA Earth, jež zaznamenává údaje napříč celým titulem a následně vytváří mrtě statistik. Můžeme se tak dozvědět, že fanoušci již odehráli slušných 32 milionů zápasů (oproti 2 miliardám předchozího dílu je to ale zatím prd), že "nejlepší" hráči sídlí v Ománu, nebo, že mezi nejoblíbenější týmy patří Manchester United, Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea a Arsenal (v tomto pořadí).

A nadmíru populární je i série Call of Duty: Modern Warfare od tůvčího studia Infinity Ward. Není proto divu, že fanoušky nepříjemně překvapily zprávy, jež se internetem šířily na začátku měsíce, a podle nichž měl být druhý díl ve verzi pro stolní počítače odložen "až" na 24. listopadu. To však nedávno vyvrátil jeden ze zaměstnanců vývojářské firmy, Robert Bowling, jenž fanoušky uklidnil s tím, že o žádném zpoždění PC verze neví.

My za to ale víme o chystané herní adaptaci populárního komiksu Scott Pilgrim, který současně míří i na stříbrné plátno. A přesto, že francouzský Ubisoft stále ještě oficiálně neprozradil platformové zaměření, vypustil alespoň informace o plánovaném datu vydání. Pokud by tedy vývoj hezky odsýpal, poprvé budeme moci převzít otěže nad Scottovým ztřeštěným životem někdy v létě příštího roku.

Ještě před tím, 29. ledna, se ale na trhu objeví pokračování úspěšného akčního RPG - Mass Effect. A to v obou plánovaných verzích zaráz. Nezbývá než doufat, že s tím už tvůrci nebudou nijak šibovat a po definitivním vyspání silvestrovské kocoviny budeme moci rovnou zaběhnout do obchodu pro vlastní kopii nového vesmírného dobrodružství.

Chvíli na to by se v obchodech měl objevit Super Street Fighter 4, konkrétně by mělo jít o 23. března (taky na moje narozeniny mohl osud naplánovat vydání něčeho zajímavějšího, třeba Alana Waka), jenž z vaší peněženky vymlátí úctyhodných 40 dolarů. Tedy, alespoň podle obchodního řetězce GameStop. Za kolik se hra bude nakonec prodávat je ale zatím celkem nejasné. Fanoušci nicméně nepřestávají doufat, že Capcom dodrží sliby, a Super Street Fighter 4 pustí do světa za cenu, mnohem víc odpovídající datadisku.

Třeba takových 15 dolarů by bylo fajn. Za stejnou částku se totiž bude prodávat chystaný DLC balíček pro akční SOCOM: Confrontation, jehož datum vydání je prozatím ve hvězdách. Je proto fajn, že vývojáři alespoň prozradili, o co v Cold Front půjde. Vězte tedy, že vám kompilace nabídne novou operační oblast (Východní Evropa včetně Ruska), termovizi, ARMS RACE mód, pět nových map, nové žoldáky, ruské Spetsnaz, novou hudbu, zbraně, vybavení do sněhu a tak dále. Zdá se, že by toho mělo být dost a dost; paráda!

Doufám, že vás to všechno alespoň trochu nažhavilo, protože na závěr mám opět jednu nepříjemnou zprávu. Společnost Sony pro server Eurogamer potvrdila, že se letos v Evropě demoverze God of War 3 nedočkáme. Bohužel. Prahnete-li tedy po tom proběhnout se s Kratem v novém pokračování, jedinou možností pro vás asi bude sbalit svých pár švestek, vyhodit 6 liber za vstupenku (dopravu nepočítám), a navštívit Eurogamer Expo. Jo, k dokonalosti to má daleko.

Zdroj: Eurogamer, 1UP, Shacknews, Joystiq

Váš názor Další článek: Nový týden: Krvavé PSP

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,