Víkendová herní polévka 22/2009

Michael Jackson umřel. Opravdu. Je to tragické, je to smutné, je to škoda a je to ... komerční bomba. Prodejní čísla Jacksonových desek letí strmě vzhůru, do kin se chystá autobiografický snímek a rodiče, jejichž děti král popu údajně ochmatával na svém ranči Neverland se z toho snaží vytřískat posledních pár voňavých dolárků.

Jen stěží se proto lze divit, že doba, jako je tato, dá vzniknout takovým paskvilům, jako je MeowWalker. Tahle hříčka, pro až směšně populární iPhone, vás postaví do role kočičího alter-ega božského Michaela, s nímž se budete muset prozpívat a hlavně protančit skrze všechny předchystané levely. Že si to nedokážete představit? Tady je ukázka.

Ještě, že existují i normální vývojáři, od nichž se v pravidelných intervalech dočkáváme kvalitních herních kousků. Bethesda relativně nedávno uvedla na trh třetí Fallout, doplnila ho o pár DLC balíčků, a tak je pomalu na čase přejít zase o dům dál. A snad nikomu by nevadilo, kdyby tvůrci zavítali zpět do světa Elder Scrolls.

A první vlaštovka, zvěstující příchod následníka Oblivinou, zdá se, vyletěla. Zahraniční internetové knihkupectví Waterstone totiž v popisku k The Elder Scrolls: The Infernal City, novele z herního univerza, prozradilo pravděpodobně víc, než mělo. Můžeme se tak dočíst, že se příběh odehrává 45 let po ději Oblivionu, přičemž má sloužit jako můstek k nové hře, jež by se měla odehrávat v 200 let vzdálené budoucnosti.

Snad se nejedná jen o reklamní tahák, jako v případě polooficiálních oznámení přídavné Blu-Ray mechaniky pro X360. Zástupci společnosti Microsoft totiž v pátek s definitivní platností potvrdili, že nic takového nechystají, a chystat ani nebudou. Ale všichni víme jak to s tím jejich "definitivnem" je, stačí aby z toho koukal pořádný zisk a odpor začne tát rychleji než evropské ledovce.

A roztála již i pečlivě budovaná zeď kolem Dragon Age: Origins, zaměstnanci studia BioWare totiž prozradili, že hra obdržela statut GOLD, což v praxi znamená, že se nachází na cestě do lisoven. No není to skvělá zpráva? A ještě lepší bude, když prozradím, že se titul dostane na trh ve všech verzích zároveň. Původně se totiž spekulovalo o odložení PS3 verze o několik týdnů, ale poslední informace naznačují, že si na začátku listopadu zahrají opravdu všichni fandové.

A na třetím Playstationu si mohou zahrát už i zájemci o fantasy hopsačku Trine, která byla až do teď k dispozici pouze na PC. Pokud jste se přesně na tuhle hru těšili, na nic nečekejte, vlezte na Playstation Network a za 20 dolarů se ponořte do pohádkově atmosférického dobrodružství prazvláštní trojice hrdinů. Já však dám přednost Left 4 Dead. Ať žije Zoey! Nashle za týden.

Zdroj: Joystiq, Shacknews

Váš názor Další článek: Recenze: Dragon Age: Journeys – dračí šupinka

Témata článku: , , , , , ,