Víkendová herní polévka 23/2009

Když jsem zjistil, že aktuální díl VHP vyjde na nejděsivější svátek v roce, Dušičky (Halloween, pokud zanášíte na západ), chtěl jsem těch několik málo odstavců proměnit v hrůzyplný zážitek s dýňovou příchutí. Řekl jsem si však, že když do herního světa stále zasahují takové věci jako Uwe Boll, Jack Thompson, ekonomická krize, nebo američtí křesťani, je veškeré mé snažení předem odsouzeno k nezdaru. Holt jsou tu jiní machři. Tak jsem si alespoň opět připravil krátké shrnutí uplynulého týdne. Pohodlně se usaďte, rozjančená dítka, opona se právě zvedá. MUHAHAHAHAHA!

A na pódium se v potoku krve hned doplavil muži uznávaný, ženami zbožňovaný a bohy obávaný Kratos, který představuje Ultimate Edition, která na trhu v březnu příštího roku doplní God of War 3. Cena byla stanovena na necelých 100 dolarů, přičemž celá kolekce vypadá vskutku luxusně.

Jejím obsahem totiž bude unikátní art-book, v němž krom konceptů najdeme i rozhovory s tvůrci, soubor soundtracků ze všech tří dílů, Blood and Metal EP obsahující hudbu inspirovanou herní sérií, či speciální pokožku pro hlavního hrdinu (no fakt). To vše navíc bude stylově schované v parádní replice Pandořiny skříňky.

To Marvel Ultimate Alliance 2 zas tolik okouzlit nemůže, ale chystaný DLC jistě žádného fanouška neurazí. K dispozici bude od 5. listopadu jak na Xbox Live, tak na Playstation Network. Obsahem budiž nové upgrady, mise a pět originálních charakterů. To vše za relativně příjemných 10 babek (případně 800 microsoftích bodíků).

Pokud ovšem dáváte přednost "vyzrálejší" zábavě, doporučujeme počkat si na pokračování hororové akce Dead Space. Opravdové pokračování, Extraction bylo od počátku odsouzeno k nezdaru; fuj na vás s on-rail střílečkou! Druhý díl, ač technicky vzato stále ještě neoznámen, by totiž podle agentury Reuters měl přistát na pultech specializovaných obchodů během příštího roku.

Jak to bude oproti tomu s rozšířením Champions Online je prozatím ve hvězdách, ale pomalu by si to už hra podle všeho zasloužila. Poslední zprávy totiž hovoří o milionu aktivních hráčů, kteří se svými avatary potírají zločin v rozlehlých ulicích virtuálního velkoměsta. Chcete-li zjistit co na tom vidí, nebo v čem je titul o tolik lepší než City of Heroes, máte unikátní šanci. Až do zítřejší půlnoci je možné hrát zcela zdarma.

Doom Classic sice zdarma nebude, ale za to ho zase budete moci hrát kde se vám zlíbí. Na App Store se totiž objevila jeho předělávka pro populární iPhone a iPod Touch, již je možné pořídit za krásných $6.99. Za necelých 77 MB se to zdá býti hodně, ale čtyři epizody rozdělené do 36 levelů slibují kýbl nostalgických slz. A to už za to stojí.

Stejně jako za to bude jistě stát "dospělý" obsah netrpělivě vyhlížené akční adventury Heavy Rain, na nějž si lidé nepřestávají stěžovat. Zašlo to přitom tak daleko, že do boje vyrazil i David Cage z Quantic Dreams, který vše rozetnul sympatickou větou: "Pokud je vám 18, stěží budete do konce života vyděšení jen proto, že jste zahlédli bradavku." Tleskáme.

A když máme ten svátek, tak pro změnu skončíme něčím příjemným. Fandové Tekkena se o svou sérii bát nemusí. Šestého dílu Namco doposud vyexpedovalo 2,5 milionu kusů, přičemž tohle číslo ani zdaleka nebude konečné. Další pokračování jsou tak na spadnutí. No, a kolegové z Capcomu pak oznámili, že se v EU již brzy, 22. ledna, abychom byli přesní, dočkáme Resident Evil Zero. Wii k boji připravit. Čus za týden!

Zdroj: Joystiq, Eurogamer, Shacknews

Diskuze (2) Další článek: Video: Otitulkovaný vývojářský deníček z Avatara

Témata článku: , , , , , , , , ,