Víkendová herní polévka 25/2010

Vypadá to, že s Eye of Judgment Sony šláplo vedle. Evropská pobočka japonského gigantu totiž nedávno potvrdila, že 30. září odstřelí servery pro online hraní a majitelům hry tak zbude už jen offline mód. Krok Sony však není žádným překvapením uvážíme-li malý zájem o titul a minimální podporu od vydání v roce 2007. Hráčům, kteří si nakoupili záplavu nových karet tak asi zůstanou jen oči pro pláč.

Relativně nedávno vydaný SKATE 3 je na tom naštěstí o poznání lépe a slušná prodejní čísla se tak vývojáři rozhodli odměnit a hlavně posílit novým DLC. Po Maloof Money Cup přichází Hawaiian Dream, rozšiřující titul o nového skatera (Danny Way), novou lokaci (Havaj) a 24 unikátních výzev. Vydání je naplánováno na 6. července.

Na rozšíření druhého Starcraftu si sice budete muset počkat o něco déle, ale za to dostanete třetí rozměr. Přesně tak, Blizzard se rozhodl v jednom z patchů vybavit Wings of Liberty prostorovým zobrazením, což v rozhovoru pro IGN potvrdil Chris Sagaty. Bude se nicméně jednat o staré dobré 3D, k němuž budou potřeba speciální brýle.

Nedávno ohlášený Idolmaster 2 (v posledních několika letech jich ale vyšlo mrtě, takže o druhý díl ve své podstatě nejde) by na druhou stranu asi nezachránilo ani 3D. Přesto to tvůrci nepřestávají zkoušet a v příštím roce se tak na X360 opět budete pokoušet udělat z několika charakterů hvězdy první třídy. Zív.

Mnohem zajímavější bylo prohlášení Marka Reina z Epic Games, který se nechal slyšet, že do budoucna počítají s podporou stolních počítačů. V poslední době to totiž vypadalo, že se soustředí pouze na konzolový trh, což je ale podle Reina nesmysl: "Neopustili jsme PC, to je drb. Prostě jen naše největší hry vždy vydávali konzolově orientované společnosti."

David Cage, šéf studia Quantic Dreams a duchovní otec vynikajícího Heavy Rain, však od vývoje upustil. Alespoň na čas. Místo spekulovaného Horizon (údajně nová Cagova hra, na níž měli v Quantic pracovat) totiž jeho zaměstnanci kutí nové technologie a rozvíjejí koncepty. "Zajímalo by mě, kdo s tím přišel," divil se Cage. "Na žádném projektu Horizon v Quantic Dreams nepracujeme."

Závěrem něco příjemnějšího, vedení Treyarch vypustilo do světa zbrusu nové screenshoty z blížícího se Call of Duty: Black Ops. Nutno podoktnout, že vypadají parádně.

5.jpg 9.jpg
6.jpg7.jpg
8.jpg 10.jpg

Zdroj: IGN, Shacknews, Joystiq, 1UP

Váš názor Další článek: Nový týden: cesty časem

Témata článku: , , , , , , , , , ,