Víkendová herní polévka 26/2009

Dlouho jsme VHP nezačínali špatnou zprávou, že? To musím napravit. Zatímco ve filmovém světě vzdychají čtrnáctileté puberťačky a jejich romanticky založené maminky po nejhezčím, nejsladším, na slunci se třpytícím Robertu Pattinsonovi, herní univerzum bylo fenoménu jménem Stmívání do jisté míry ušetřeno.

Jenže, sračkoidní Nový měsíc ve výdělcích naprosto rozdrtil konkurenci, zlomil několik rekordů a žene se vstříc nekřesťanským tržbám, a na to se holt musí reagovat. "Onlinovka," ze světa Twilight (Bože, dej, ať to nikdy nezvládne na trh) je ovšem ještě nějaký ten pátek vzdálená, a proto je třeba najít náhradu.

Tou se protentokrát stala populární kvízová záležitost Scene It?, jejíž aktuální díl je celý věnovaný upírské romanci s hercem jednoho výrazu a herečkou nelidsky skuhrající nad rozchodem v hlavních rolích. Ještě, že se k nám tahle Wii záležitost nevozí po kartonech. Těch pár kusů co překročí hranici bude bohatě stačit. Konami by se ale i tak mělo stydět!

A stydět by se prý mělo i vedení Electronic Arts. Po "žertovné" propagaci Dante's Inferno totiž tamější marketingové oddělení přišlo s další bombou. Vzpomínáte na nedávno ohlášené Mass: We Pray? Nakonec se ukázalo, že jde jen o šikovnou reklamu na Danteho procházku peklem, která tak již po několikáté využívá křesťanské víry k vlastnímu prospěchu. A opět zatraceně povedeně, tleskám.

Zatleskat už ale bohužel nemůžu Jurassic: The Hunted. Akční hře, jejíž demoverze se aktuálně válí na Xbox Live, a která by mě nelákala, ani kdyby v ní dinosauři kopulovali ve vířivce za doprovodu smyčcového orchestru. Tím samozřejmě neříkám, že hra bude špatná, ale na bůh ví jak velký úspěch bych tedy rozhodně nesázel.

Na co bych si ovšem klidně vsadil, je Star Trek Online. J. J. Abrams svým povedeným filmem (už aby tu byl druhý díl) nastartoval novou vlnu zájmu o tenhle svět, čehož by tvůrčí studio Cryptic rádo co nejdřív využilo. Přeci jen, už je to nějaká chvíle, co byl snímek v kinech, a emoce chladnou sakramentsky rychle.

Snad proto je na leden příštího roku naplánována otevřená beta, kterou by chvíli na to mělo následovat regulérní vydání. A když říkám chvíli, tak tím myslím opravdu CHVÍLI. Z dostupných informací totiž vyplývá, že betatestování pro veřejnost bude probíhat v krátkém období od 12. do 26. ledna. Klíče se přitom budou rozesílat stylem, kdo dřív přijde ten dřív mele, takže pokud máte zájem, šup sem.

To já si ale radši počká na chystaný DLC balíček pro povedený Need for Speed: Shift. Údajně by se totiž měl objevit již na začátku příštího měsíce, a to jak ve verzi pro Xbox 360, tak ve verzi pro třetí Playstation. V síti ho naleznete pod názvem Team Racing a světe div se, EA ho zpřístupní zadarmo. To jste nečekali, co?

Čekat v něm na vás ovšem bude nejen týmový multiplayerový mód, ale rovněž pět takzvaných 'legendárních aut' - Chevrolet Corvette Stingray 427 z '67, Shelby GT-500 rovněž z '67, Dodge Charger R/T z '69, Dodge Challenger R/T z '71 a Toyota Supra Mark IV z '98.

Pokud vás to však neláká, můžu nabídnout snad jen Serious Sam HD, jež se na PC konečně dostane příští týden, a na X360 pak v prosinci. Sláva Croteamu a teď nazdar, čeká mě ještě pár misí ve World at War, a ti Japonci se sami nezabijí. Chm, beru zpět. Zrovna u Japonců to nemusí být nutně pravda.

Zdroj: Shacknews, Eurogamer

Váš názor Další článek: KoprCon 2009 – setkání jak se patří

Témata článku: , , , , , ,