Víkendová herní polévka 27/2009

S blížícím se koncem roku jsou dny čím dál tím hektičtější, čemuž velmi energicky (i když ne tak úplně férově) připisuji, že se minulý týden nedostalo na pravidelnou rubriku VHP. U té dnešní jsem se proto rozhodl předejít všem možným patáliím a s odbytou půlnocí jsem ji šoupnul do redakčního systému. Takže dost keců, máme co dohánět.

A rovnou začneme něčím příjemným. I v době odeznívající ekonomické krize se čas od času najde někdo, komu se daří, a může expandovat. Třeba jako THQ. Tahle vydavatelská společnost totiž nedávno prozradila, že se chystá v kanadském Montrealu otevřít zbrusu nové tvůrčí studio, jež by mělo začít chrlit hry na trh ve fiskálním roce 2013. Pokud vám dělají problémy data, tak vězte, že jde o období od 1. dubna 2012 do 31. března 2013.

Podstatně dřív se však v obchodech objeví akční RPG White Knight Chronicles, jehož premiéra ve Spojených státech je naplánovaná na 2. února 2010. Nezbývá než doufat, že po Asiatech a národu za velkou louží se dočkáme i my, poctiví Evropani. Já vím, já vím, slzy smíchu mi vytryskly ještě než jsem dopsal "-iví".

Na příští rok je přitom naplánováno i vydání další nadmíru očekávané gamesy - Metal Gear Solid: Peace Walker. Tahle handheldovka je v našem redakčním hledáčku už pěkně dlouho, a není proto divu, že Karel jančil jako utržený ze řetězu, když Konami prozradilo, že vylisované disky dopraví do evropských prodejen 28. května.

Rovněž 28., avšak tentokrát listopadu zase vedení Nintenda prozradilo, že nejrychleji prodávaná konzole všech dob - Wii - zlomila ve Velké Británii další rekord. K uvedenému datu totiž ostrovani evidují přes 6 milionů prodaných jednotek, což je vskutku úctyhodné číslo. Prodávat ji tihle odměření a spořádání lidé začali 8. prosince 2006.

A svůj milník si odbyl i Playstation. Prostřední sourozenec totiž 3. prosince oslavil 15. narozeniny, takže krapet opožděně přeji všechno nejlepší a alespoň dalších 15 let úspěšné kariéry. Tahle mašinka si to bezpochyby zaslouží. Nebo je tu snad někdo, kdo si ji nikdy v životě byť jen nevyzkoušel?

To u debetní karty Electronic Arts to bude o poznání horší, pominu-li skutečnost, že je na světě sotva pár dní, nejsem si zcela jistý, že lidé budou stát dlouhé fronty jen proto, aby třeba, s trochou štěstí, získali nějakou tu slevu na hru (a vše co k tomu patří) z kategorie EA Sports.

A jak, že tahle sranda funguje? Vedení EA uzavřelo smlouvu se společností Visa, oštemplovalo jejich kreditky a za každý nákup se rozhodlo budoucím majitelům vracet něco málo ve formě slev a bonusů k oblíbeným sportovním titulům. Hodně štěstí.

Závěrem mi ještě dovolte jedno malé zjištění. Včera jsem byl čistě náhodou v brněnské Olympii (2012 je vskutku rozporuplný film; doteď nevím, co si o něm myslet) a na malou chvíli jsem zabrousil do Sony centra, kde byli pánové prodavači navlečeni do triček s nápisem "Drake 2". Člověk by nevěřil jak taková blbůstka potěší.

Zklamáním ovšem bylo, že tím celá jejich reklamní kampaň končila. Nikde jsem nenarazil na žádné plakáty, či kartonové reklamy, s tématikou Uncharted 2, a dokonce jsem tu hru nenašel ani v regálech. Je tak docela dobře možné, že je Drake jméno jejich kolegy, kterého se rozhodli netradičním způsobem podpořit v pročišťování trubek ... těch "zadních", holoto zvrácená!

Zdroj: CVG, Eurogamer, Shacknews

Váš názor Další článek: Nový týden: ve znamení vojáků a prasečí chřipky

Témata článku: , , , , ,