Víkendová herní polévka 27/2010

Tvůrčí studio Just Add Water, jehož signaturu najdete třeba pod arkádovou PS3 střílečkou Gravity Crash, v pátek prozradilo, že v současné době pracuje společně s Oddworld Inhabitants hned na několika Oddworld hrách, na něž fanoušci čekají už dlouhé roky.

"Pracovat s týmem v pozadí Oddworldu bylo úžasné," rozpovídal se Stewart Gilray z Just Add Water. "Moci nahlédnout do myslí Lorne Lanning, Sherry McKenny a dalších byla skvělá zkušenost. Co v červnu minulého roku začalo jen jako prostý rozhovor skončilo vývojem několika titulů."

Bohužel, žádné konkrétní detaily zatím nebyly prozrazeny a jediné s čím mohou fanoušci počítat je, že se dočkají starých známých charakterů. O něco sdílnější byl naproti tomu Activision, jehož vedení se nechalo slyšet, že do vývoje druhého Starcraftu napumpovalo víc než 100 milionů dolarů. Stejně stálo třeba i Grand Theft Auto 4.

Na druhou stranu, v oněch 100 milionech nejsou započítány náklady na marketing, takže cena SC2 ještě poroste. Docela slušný výkon žgrty a vydřiduchy v radě Activisionu. Tedy, byl by to slušný výkon, kdyby tamější pánové moc dobře nevěděli, že se jim investice dost možná několika násobně vrátí.

Stejně jako se už vrátila tvůrcům Battlefield: Bad Company 2. Minulý měsíc vydané DLC Onslaught proto sloužilo už jen k navýšení zisku a je proto překvapivé, že se vývojáři rozhodli pro zrušení PC verze. Ačkoliv ji před pár dny potvrdili, dnes je všechno jinak a majitelé stolních počítačů utřou.

V případě druhé Mafie by se však už měli dočkat zastánci všech podporovaných platforem. Rozšiřující balíček Jimmy's Vendeta se podle všeho objeví krátce po vydání hry, kdy Mafii rozšíří o řadu zbrusu nových městských misí. Cenu si však vývojáři prozatím nechali pro sebe.

1.jpg2.jpg
3.jpg4.jpg
Alien Swarm

V případě The Betrayal of Jimmy byli nicméně sdílnější. Stejně jako Jimmy's Vendeta i druhé DLC vyjde chvíli po samotné hře a k dostání bude za necelých 10 dolarů. Avšak pouze na třetím Playstationu. Stejně jako jeho bráška pak nabídne nové mise plné přestřelek, výbuchů a honiček v autech.

Prostě všeho, čeho se v nové hře Valve, Alien Swarm, asi nedočkáte. Ale komu by to vadilo. Tahle arkádová střílečka dorazí na Steam už zítra, abyste se jejím prostřednictvím mohli vydat do boje proti odporným hmyzím nepřátelům. Slíben je co-op mód a široký arzenál zbraní.

O Bad Company 2 jsem dneska už mluvil, ale pozapomněl jsem zmínit, že majitelé Steam verze dostanou od EA DICE malé překvápko. Všichni do jednoho totiž získají přístup do bety složené z dvou herních módů a dvou map - Kabul City Ruins (team deathmatch) a Helmand Valley (v podstatě modifikace Rush módu z BC2).

Poslední tři zprávy opět v rychlosti. 27. července se na PSN i Xbox Live objeví demoverze Madden NFL 11. 10. září se zase MMORPG Aion dočká rozšíření Assault on Balaurea, jež bude k dispozici všem zájemcůlm zdarma. A na závěr, na YouTube se objevil vůbec první trailer na filmovou adaptaci God of War. Jen krapet jinou, než byste asi čekali.

Zdroj: Joystiq, Eurogamer, Shacknews, 1UP, CVG

Diskuze (1) Další článek: Nový týden: meče, hrátky s časem i roztomilé kostičky

Témata článku: , , , , , , ,